Mer Skjærvafest: hardrock, country, blues og urban pop

Artikkelen er over 1 år gammel

Donkeyboy tilbake etter en liten pustepause og «nye», fremadstormende Spidergawd skal bidra til at Skjærvafest 2019 blir en festival det er verdt å huske.

DEL

Onsdag morgen slapp festivalsjef Tommy Reite tre nye artister til Skjærvafest. Og nok en gang er spennvidden stor, mener Reite.

– Her er alt fra nasjonale toppartister til lokale nykommere. Fra hardrock, via landlig country og blues, til urban popmusikk. Hørte vi årets julegave?

Han har allerede sikret seg Bjørn Eidsvåg, El Cuero, Isak og Thea Megaard. Med populære Donkeyboy og det relativt nye navnet Spidergawd på menyen, mener Reite at han har et sterkt festivaltilbud i august.

– Gled dere til Spidergawd. Trønderne er i ferd med å bli godt kjent her i Norge og er også i ferd med å ta turen ut i Europa, sier Tommy Reite,

Tenkepause

Donkeyboy er tilbake for fullt etter det som Reite betegner som en liten pustepause, blant annet med låta «Kaleidoscope».

– Plutselig så bare smalt det

Siden oppstarten for snart et tiår siden har Donkeyboy toppet lister, og vunnet hjerter og priser med sitt særegne sound. Debutsingelen «Ambitions» skapte pophistorie, og siden har singler som «Sometimes», «City Boy», «Triggerfinger» og «Crazy Something Normal» begeistret.

Hitlåtene og albumene «Caught In A Life», «Silver Moon» og «Lost» har høstet 32 platinatrofeer og er, ifølge Reite, streamet svimlende 200 millioner ganger, bare i Norge!

Nytt superband

Spidergawd er altså Trondheims nye, store superband, Her finner vi folk som spiller, eller har spilt, i band som Motorpsycho, Moving Oos, Gåte, Orango, Hopalong Knut og Cadillac.

Spidergawd er Trondheims nye superband.

Spidergawd er Trondheims nye superband. Foto:

– Spidergawd henter inspirasjon fra de klassiske hardrock- og bluesbandene på 70-, 80- og 90-tallet og blander det inn med en solid og potent dose med skolert musikkunnskap. Helt foran på scenen, og midt i trynet på publikum, sitter Norges beste trommis, Kenneth Kappstad, og dæljer løs på trommene, mens Trondheims wonderboy Per Borten spyr ut fete gitarriff og kule vokallinjer. Spe så på med Hallvard Gaardløs (Orango) på bass og Rolf Martin Snustad på sax og du har kjernen i Spidergawd, sier en entusiastisk Tommy Reite.

Det blir Skjærvafest også i 2019 

I vinter drar bandet på en tre-måneders lang Europa-turné, etterfulgt av en intensiv festivalsommer. På disse konsertene er det kristiansunderen Brynjar Takle Ohr fra El Cuero som spiller gitar.

Plass for nykommere

Skjærvafest må ha kjente og etablerte band for å trekke folk. Men festivalen gjør også plass til de mer ukjente og som er på vei oppover.

Ida Olette Olin har startet prosjektet Cherry Tree. Debut-EP-en kommer 14. desember. På Skjærvafest entrer hun scenen sammen med folk som Åge Sæther, Øystein «Nappe» Dahle og Adrian Athola («The Stapes»).

Ida Olette Olin, Åge Sæther, Øystein «Nappe» Dahle og Adrian Athola er Cherry Tree

Ida Olette Olin, Åge Sæther, Øystein «Nappe» Dahle og Adrian Athola er Cherry Tree

– Folk som følger nøye med i musikklivet på Nordmøre vet at det lenge har ligget og ulmet et stort låtskrivertalent på Gomalandet. Nå slår det ut i full blomst, og endelig trår Ida Alette Olin for alvor inn i rampelyset, sier Tommy Reite, som mener Ida følger i fotsporene til mange av de store kvinnelige låtskrivere, helt fra Emmylou Harris og fram til vår egen Monica Heldal.

Flytter fredagens Skjærvafest innendørs

– Varemerket er nydelige harmonier i et ur-amerikansk landskap preget av blues og country.

Bra billettsalg

Billettsalget til Skjærvafest har vært i gang en god stund. Ifølge Tommy Reite ligger man et lite stykke foran salget på samme tidspunkt i fjor.

– Vi har en kjerne som kjøper billetter tidlig uansett. Det mest spennende er hvor mye vi selger etter at dette artistslippet er kjent. Fram mot jul går det bra unna, og så blir det erfaringsmessing stilt i fem-seks måneder.

Å sette sammen det riktige festivalprogrammet er ingen enkel oppgave. Man må rett og slett være «ekstremt smart», sier Reite – som da tenker både på økonomi og hvem som vil trekke publikum og gjøre publikum til lags.

Ytterligere tre-fire artister skal på plass før Skjærvafest-programmet er komplett.

Artikkeltags