Lurer du på hva Maria Callas tenkte natta før hun døde?

Opera singer Maria Callas is seen during a rehearsal of the three-act opera

Opera singer Maria Callas is seen during a rehearsal of the three-act opera Foto:

Maria Callas er en av verdens største operalegender. Tidlig lørdag kan du få møte henne under Operafestukene.

DEL

- Maria Callas er kanskje den største sopranen som har levd i moderne tid, og denne forestillingen passer perfekt inn i programmet vårt for Operafestukene, sier produsent Britt Westavik ved Operaen i Kristiansund.

I «Callas Revisited: En divas siste natt» møter vi Kari Onstad i rollen som Callas. Hun tar publikum med tilbake til september 1977, hvor hun sitter, alene i natten, i sin leilighet i Avenue Georges Mandel 36 i Paris, og lytter på lydopptak av seg selv.

Karrieren er over, og hennes store kjærlighet Aristoteles Onassis er gått bort. Den aller siste natten hun lever deler hun sine hemmeligheter.

Myteomspunnet

Maria Callas har egen stjerne på Hollywoods Walk of Fame, og med kallenavnene «La Divina» («Den guddommelige») og «Århundrets primadonna» står Callas igjen som en av de mest populære og myteomspunne operasangerne i vår tid, heter det i presseomtalen fra Operaen i Kristiansund.

Hun debuterte i «Cavalleria Rusticana» i Athen allerede som 15-åring, og karrieren hennes skjøt for alvor fart sent på 1940-tallet.

Stor stjerne

Callas ble en stor stjerne ved La Scala i Milano og ved Metropolitan i New York, og hadde store roller i kjente operaer som blant andre Verdis La Traviata, Maskeballet, Macbeth, Bellinis Norma, I Puritani, Donizettis Lucia di Lammermoor, Anna Bolena, Rossinis Barbereren i Sevilla, og Puccinis Tosca. Hun spilte også inn flere plater, både av operaer og solokonserter.

På 1960-tallet fikk hun problemer med stemmen, og i 1965 forlot hun operascenen for godt.

Skikkelig diva

Callas hadde rykte på seg for å være en skikkelig diva og pressen var også opptatt av forholdet hennes med Aristoteles Onassis, som til slutt endte opp gift med Jacqueline Kennedy.

«Forestillingen «Callas Revisited» gir publikum et unikt innblikk bak fasaden til Callas og er fokusert rundt sentrale øyeblikk i det myteomstpunne livet til sangeren og scenekunsteren som forandret operahistorien. Vi får også høre om hennes vennskap med den norske operasangeren Kirsten Flagstad», skriver OiK.

- Jeg ser fram til forestillingen i foajeen i Festiviteten. Den ble sist ble spilt ved Nationaltheatret i Oslo, sier Britt Westavik..

Artikkeltags