Det er stor spennvidde i årets første artistslipp fra Tommy Reite og Skjærvafest – i hvert fall hvis vi snakker om bakgrunn.

– Backstreet Girls er de største gjenlevende legendene i norsk rock. Mens nykommerne Saturday City ga ut et av de vakreste albumene i fjor, skriver festivalsjef Tommy Reite i en pressemelding.

Backstreet Girls

Backstreet Girls har siden starten på midten av 80-tallet vært tro mot sitt konsept, sine fans og sine verdier.

«Deres energi og råslepne boogierock har gjort både platene og konsertene til opplevde milepæler for flere generasjoner norske musikere, og deres legendestatus ble tydelig da filmen «Tilbake til Muotathal» ble sendt på TV2 og fikk visninger på kinoer og filmfestivaler både i Norge og internasjonalt», skriver Reite.

Saturday City

Et samlet norsk pressekorps var svært begeistret for mossebandet Saturday Citys debutalbum «Through This Reality» i fjor. I høst var bandet oppvarmingsband for El Cuero da kristiansundsbandet dro på jubileumsturné.

– Det ble etter hvert et soleklart krav fra oss i El Cuero at Saturday City snarest måtte komme seg opp til Kristiansund, sier Tommy Reite, som er bassist i El Cuero.

Brødrepar

Også i Saturday City er det et brødrepar som er drivkraften. Magnus og Stian Guldbrandsen trakterer begge vokal og gitar.

Se video:

 

– Magnus er den drivende kraften som låtskriver, og lillebror Stian er etter hvert blitt en av de beste og kuleste gitarister på den norske musikkscenen, påstår Reite.

Det får Stian vist også i sitt andre band, Death By Unga Bunga, som allerede er klare for Skjærvafest.

Powerpop og ballader

Magnus Gulbrandsen har en viktig rolle også i bandet til Elvira Nicolaisen. Medlemmene har også bakgrunn fra Beezwax og Tusmørke.

«Musikken strekker seg fra oppløftende powerpop til ømme country/americana ballader. En fellesnevner for alle låtene er fengende melodier, positiv energi og et driv som passer godt på en festivalscene, som for eksempel Skjærvafest andre helga i august», skriver Tommy Reite i pressemeldingen.

C.C. Cowboys og Death By Unga Bunga er allerede lansert som band under Skjærvafest. Tommy Reite tar sikte på å lansere de gjenstående bandene med jevne mellomrom fram mot påske.

Det blir Skjærvafest også i 2018