Kort variant av Stikk-UT!-opera

Godt oppmøte på Varden søndag på utendørsopera. Nærmest: Gunnar Andor Nieland.

Godt oppmøte på Varden søndag på utendørsopera. Nærmest: Gunnar Andor Nieland.

Snøbygene var ikke mange og heller ikke tette. Men nok til at utendørsoperaen på Varden søndag ble en relativ kort seanse.

DEL

Utendørs opera i Kristiansund tidlig i februar er et sjansespill. Det vet både arrangør, sangere, musikere og publikum.

Men Operaen i Kristiansund synes likevel det er verdt et forsøk. I fjor var det strålende vintervær med 200–300 frammøtte, i år overskyet og utrygt for byger.

Likevel var det nesten like mange som hadde tatt formiddagsturen til Varden i år.

Bræin på hjemmebane

Gunnar Andor Nieland og Knut Kristian Mohn sto for det vokale (begge med i «Carmen») mens Bernhard Greter satt ved tangentene. Han var den som hadde de største utfordringene, for å spille med hansker var utelukket. Etter en snau halvtime måtte han bare gi seg – da ville ikke fingrene henge med lenger.

Før den tid hadde vi fått fine versjoner av blant andre «Ut mot havet». Sangeren Knut Kristian Mohn visste neppe at da Bræin skrev melodien, i 1947, bodde han på andre siden av Langveien, bare noen hundre meter unna Varden.

Og det var på bergene på Klubba – noen hundre meter i motsatt retning – at Bræin ofte vandret da han hentet inspirasjonen.

På programmet sto også Griegs «Våren». Vinjes tekstlinjer «Enno ein Gong fekk eg Isen å sjå, frå Landet å fljota, Snjoen å bråna og Fossen i Å» virket nok mer naturlige i solskinnet lørdag, da Gunnar Andor Nieland bestemte seg for repertoarvalget.

Fungerte utmerket

Bakerst blant publikum satt Grete Waage med sine to hunder Luna og Olivia. Den tidligere operakorsangeren var på utendørsopera også i fjor, og opplevelsen hadde gitt mersmak.

– Dette fungerer utmerket, selv om været ikke er topp, sa Waage, som skal ha med seg både «Carmen» og «Kiss Me Kate» under Operafestukene.

Opera i vintersol 

Artikkeltags