Karpe til Braatthallen – og noen flere billetter

Det var hett i Festiviteten da Karpe Diem (nå Karpe) holdt konsert i 2016. Men konserten i mars blir flyttet til Braatthallen.

Det var hett i Festiviteten da Karpe Diem (nå Karpe) holdt konsert i 2016. Men konserten i mars blir flyttet til Braatthallen.

Artikkelen er over 1 år gammel

Karpe har bestemt seg for å bytte konsertlokale når de kommer til Kristiansund 14. mars.

DEL

De 500 billettene til konserten ble solgt ut på et kvarter. I forbindelse med at konserten flyttes til Braatthallen, blir det lagt ut noen ekstra billetter. Men ikke mange, kan lokal tilrettelegger Thomas Ingebrigtsen opplyse.

«Etter nærmere gjennomgang ser vi behovet for litt ekstra plass til Karpes produksjon. Derfor flyttes konserten til Bratthallen, og i den forbindelse legges det ut noen ekstra billetter.», er mailen som Ingebrigtsen har videresendt.

Stort mer er det ikke mulig å få ut av den ellers så pratsomme arrangøren. For det er mye «hemmelighet» rundt konseptet som Karpe (tidligere Karpe Diem) kommer med.

Så mye klokere blir man heller ikke av å lese Karpes egen pressemelding, som ble sendt ut i fjor høst: «Karpe 2019. Med sitt prisvinnende prosjekt, Heisann Montebello, underholdt og overrasket Karpe (...) publikum to år i strekk – med musikk, videoer, turné, festivaler, tre utsolgte konserter i Oslo Spektrum og til slutt kinofilmen «Adjø Montebello» (2017). I 2019 begynner noe helt annet.».

Spektakulært

Thomas Ingebrigtsen vet nok mer enn han vil ut med. Chirag Rashmikant Patel og Magdi Ytreeide Abdelmaguid likte seg tydeligvis godt i Festiviteten da de holdt konsert i 2016, men lokalet rommer på langt nær det publikumsantallet som Karpe kunne ha fått.

– Det jeg kan si er at det blir spektakulært, var alt Ingebrigtsen kunne fortelle da nyheten om konserten ble sluppet i fjor høst.

Når arrangørene nå sier at de ser behovet for mer plass, men at det ikke er først og fremst publikumsantallet man tenker på, velger vi å tro at det er scenerigget det er snakk om. Festiviteten har mye intimitet, men lite areal.

Det problemet slipper man i Braatthallen.

Salget av ekstrabillettene starter torsdag 17. januar klokka 10.00.

Historiske rappere

Karpe (Karpe Diem i perioden 2000-17) har gitt ut fem album og vunnet en rekke priser, blant annet seks Spellemannpriser.

Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid og Chirag Rashmikant Patel møttes første gang i 1998. I 2000 dannet de Karpe Diem og begynte å spille sammen. I 2010 kom albumet «Aldri solgt en løgn», som ble det første norske hiphopalbumet som nådde førsteplassen på VG-lista. Karpe Diem ble samme år de første hiphopartistene noensinne til å bli årets spellemenn.

I oktober 2015 lanserte de «Heisann Montebello»-prosjekt, som ble avsluttet med den filmen «Adjø Montebello» i desember 2017.

Artikkeltags