Karpe for 500 i Festiviteten

Chirag Rashmikant Patel og Magdi Ytreeide Abdelmaguid i Karpe er klare for Festiviteten i mars 2019. (Foto: Michael Ray Angeles)

Chirag Rashmikant Patel og Magdi Ytreeide Abdelmaguid i Karpe er klare for Festiviteten i mars 2019. (Foto: Michael Ray Angeles)

Artikkelen er over 1 år gammel

De kunne garantert spilt for flere. Men Karpe legger ut kun 500 billetter til konserten i Festiviteten 14. mars neste år.

DEL

Chirag Rashmikant Patel og Magdi Ytreeide Abdelmaguid må ha likt seg godt i Festiviteten da de var gjester under Operafestukene i 2016, mens de ennå brukte navnet Karpe Diem.

For når de utpå senvinteren kommer tilbake til Kristiansund med et konsept som selv ikke den lokale arrangøren Braatthallen og mellommann Thomas Ingebrigtsen kjenner så mye til, vil de tilbake til intime Festiviteten.

Det vil si; det er mulig Ingebrigtsen vet mer enn han har fått lov til å fortelle. På dette tidspunkt.

– Det jeg kan si er at det blir spektakulært. Det blir kun lagt ut 500 billetter, så her er det førstemann til mølla. Billettsalget starter fredag 2. november klokka 09, sier Ingebrigtsen.

Så mye klokere blir man ikke av å lese bandets egen pressemelding: «Karpe 2019. Med sitt prisvinnende prosjekt, Heisann Montebello, underholdt og overrasket Karpe (...) publikum to år i strekk – med musikk, videoer, turné, festivaler, tre utsolgte konserter i Oslo Spektrum og til slutt kinofilmen «Adjø Montebello» (2017). I 2019 begynner noe helt annet.».

Historiske rappere

Karpe (Karpe Diem i perioden 2000-17) har gitt ut fem album og vunnet en rekke priser, blant annet seks Spellemannpriser.

Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid og Chirag Rashmikant Patel møttes første gang i 1998. I 2000 dannet de Karpe Diem og begynte å spille sammen. I 2004 debuterte Karpe Diem med ep-en «Glasskår».

I 2006 kom deres første album, «Rett fra hjertet», som gjorde Karpe Diem til en av Norges største hiphopgrupper. I 2008 kom albumet «Fire vegger», som solgte over 30.000 eksemplarer og ble det mestselgende norskspråklige hiphopalbumet noensinne.

I 2010 kom albumet «Aldri solgt en løgn», som ble det første norske hiphopalbumet som nådde førsteplassen på VG-lista. Karpe Diem ble samme år de første hiphopartistene noensinne til å bli årets spellemenn.

I oktober 2015 lanserte de «Heisann Montebello»-prosjekt som besto av singler, videoer, konserter og albumet «Heisann Montebello» fra 2016. Prosjektet ble avsluttet med den eksperimentelle musikkfilmen «Adjø Montebello» i desember 2017.

Landets største

«Over 600 grep kvelden med landets største popstjerner» skrev Tidens Krav etter konserten i Festiviteten i februar 2016.

«Rosa, oppblåsbare griser fløy, Snapchat ble overbelastet, jentene hylte og guttaboys rappet. Karpe Diem var i byen lørdag kveld – en konsert mange gladelig ville gitt en arm for å overvære. Smekkfullt og utsolgt, så klart.», heter det i omtalen.

Den gang var det tekster om fordommer, flyktninger og dekadanse. Et oppgjør med sterke ytringer i aviskommentarfelter. Vestkant/østkant-tematikk. Om å være rollemodeller, om oppvekst og tilhørighet. Lek og moro.

Hva det blir til i mars neste år, vet bare Karpe selv.

En konsert man kommer til å snakke om i Kristiansund i lang, lang, lang tid

Artikkeltags