Halleluja-gutta ba om å få spille i Kristiansund

Klare for Kristiansund i juni: Alejandro Fuentes (fra venstre), Askil Holm, Espen Lind og Kurt Nilsen.

Klare for Kristiansund i juni: Alejandro Fuentes (fra venstre), Askil Holm, Espen Lind og Kurt Nilsen.

Når Askil Holm, Kurt Nilsen, Espen Lind og Alejandro Fuentes samles etter ti år, ba de om å få komme til Kristiansund.

DEL

Verken Trondheim eller Molde får besøk denne gangen.

– Det foreller litt om Kristiansund som kulturby. Når det er denne gjengen som kontakter oss, betyr det at det er noen som har lagt merke til oss, sier Thomas Ingebrigtsen, som har vært kontaktperson for å få til konserten i Bratthallen fredag 14. juni.

Ingebrigtsen jobbet i Sony da kvartetten kom med sine to eneste plater, henholdsvis i 2006 og 2009. Ingebrigtsen har aldri opplevd maken.

– Det var hysterisk! De solgte over 250.000 eksemplarer av den første plata. Man klarte ikke å trykke opp nok eksemplarer.

Halleluja-gutta

Det som startet med en stillferdig versjon av Cohens «Hallelujah» på Skavlan i 2006, ble etterfulgt av en landsdekkende Norgesturné, Spellemannpris og tre smekkfulle Oslo Spektrum.

Men de siste ti årene har de fire holdt på med andre prosjekt.

I fjor høst kom Espen og Kurt sammen for å spille litt gitar, synge og mimre. Det ga umiddelbar mersmak. To telefoner ble tatt og hos både Alejandro og Askil var det ikke tvil: Vi blir med!

Det begynte med to forestillinger i Oslo Spektrum 26. og 27. april med 10.000 billetter hver kveld. De ble raskt utsolgt. Fredag ble det offentliggjort at det også blir en landsomfattende turné.

– Dette kommer til å bli vanvittig gøy både for oss og for publikum. Vi klinker til, og skal lage fest hver kveld vi går på scenen, sier Kurt Nilsen ifølge en pressemelding fra arrangøren.

Tidsreise

Selv om gutta nå er familiefedre og har blitt ti år eldre, hindrer det dem ikke i å dra ut på en tre måneder lang sommerturné.

– Det blir en tidsreise i dobbelt forstand. Publikummet vårt har også blitt eldre siden vi sist var på veien. Denne gangen utvider vi repertoaret. Flere låter, større bredde, større produksjon og enda flere hits, sier Espen Lind ifølge pressemeldingen.

Om vi får høre Hallelujah & Boys of Summer igjen? Selvfølgelig, sier Askil Holm.

– De som så oss i 2006 og 2009 vil kjenne seg godt igjen. Men også de som var barn den gangen vil kose seg nå. God musikk og god stemning treffer alle. Det blir flest nye låter vi aldri har opptrådt med før. Vi er klare til å lage fest, melder Askil Holm.

Billettsalget starter på Ticketco.no lørdag klokka 10.

Artikkeltags