Gjentar fjorårssuksessen

ØVER TIL KONSERT: Her i bedehuset på Nordlandet har de øvd til den store korkonserten den 10. desember. Dirigent Erik Glærum (foran) har full kontroll på korgjengen.

ØVER TIL KONSERT: Her i bedehuset på Nordlandet har de øvd til den store korkonserten den 10. desember. Dirigent Erik Glærum (foran) har full kontroll på korgjengen.

Artikkelen er over 2 år gammel

Egges Mannskor med korvenner arrangerer tradisjonsfylt adventskonsert i Nordlandet kirke.

DEL

Nok en gang inviterer Egges Mannskor til adventskonsert i Nordlandet kirke. Konserten i fjor endte opp med fullsatt kirke og trampeklapp. Med på laget i år har de med seg Frimurerkoret i Kristiansund, damekoret Kor Prima og Quernes Mandssangerforening fra Averøy. Koristene ønsker å få folk i skikkelig julestemning.

– Vi skal synge julerelaterte sanger, spesielt de gode gamle tradisjonelle sangene som folk får julefølelsen av. Jul uten julemusikk er ikke skikkelig jul. Det setter en stemning på lik linje med lukten av julemiddagen, sier andrebass Per Bronnes.

Økt medlemstall

Egges Mannskor er blant de mest tradisjonsrike korene i Kristiansund. Men de siste årene har koret opplevd å være i en bølgedal med synkende antall medlemmer. Tallet er nå på vei opp igjen.

– Det var en periode vi var under 20 i koret, men nå har tallet tatt seg opp igjen og vi nærmer oss 30, sier Bronnes.

Adventstradisjon

Han har sunget julesanger i snart30 år i koret.

– Jeg har vært med 27 eller 28 ganger og sunget inn jula. Dette er fint å gjøre og har blitt en tradisjon. Hvorfor? Jo, det er veldig stort å få applaus. Og ikke minst å bli takket etter konserten, sier kormannen.

Øving

Tidens Krav besøker en av øvingene til Egges Mannskor og Frimurerkoret. Stedet er bedehuset på Nordlandet, et par steinkast unna kirka der selve konserten skal holdes søndag. Øvingen er i full gang og den dype og klare korsangen fra om lag 35 voksne menn fyller veggene i menighetssalen med en ærbødig julestemning når «Deilig er jorden» og andre tradisjonsrike julesanger fyller rommet.

– Ja, det blir julestemning av sånt, og nå gleder vi oss skikkelig og er spente på selve konserten, sier andebassen.

Det er altså en tradisjon i Kristiansund at egges inviterer sine vennekor til adventskonsert i Nordlandet kirke. Hvert kor har fått sine egne bolker der de framfører sine egne nummer, før det blir et stort fellesnummer med Egges og Frimurerkoret til slutt.

Artikkeltags