Gjentar 50 år gammel spilleliste fra ungdom i Kristiansund

Vidar Lønn-Arnesen med aktuelle platecovre.

Vidar Lønn-Arnesen med aktuelle platecovre. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

For nøyaktig 50 år siden samlet musikkglad ungdom seg i Kristiansund for å stemme på sine favorittsanger i radioprogrammet Ti i skuddet.

Fredag 7. desember skal programleder Vidar Lønn-Arnesen spille den samme listen i programmet Tid i skuddet på Radio Vinyl. En gjenoppliving av det populære listeprogrammet han selv startet i 1965.

Det melder Radio Vinyl/Bauer Media ei pressemelding.

Se listen over sanger i bunnen av saken.

Programmet sendes fredag 7. desember klokken 17.00 på Radio Vinyl.

Land og strand reiste programlederen for å lage programmer i flere år. Vidar Lønn-Arnesen & Co fylte samfunnshus, gymnastikksaler og aulaer med tenåringer som tørstet etter ny og spennende popmusikk.

– Overalt ble vi tatt godt imot, og køene for å være med å stemme med mentometerknapp, de var ofte lange, minnes Lønn-Arnesen.

Om man var ung på 60-tallet, og man var interessert i popmusikk, da var Ti i skuddet noe man måtte ha med seg om man ville høre siste nytt på musikkfronten.

Konseptet var enkelt. De ti mest populære poplåtene, både norske og utenlandske, ble jevnlig rangert i det som ble kalt Norges eneste smaksbarometer. Det var to ungdomsjuryer på to forskjellige steder i landet som stemte på sine favorittplater.

Norsk på listen

Denne uken skal vi skru tiden tilbake til 13. desember 1968, hvor ivrige ungdommer hadde samlet seg i Kristiansund for å stemme over hvilke artister som fortjente en plass på toppen i årets siste Ti i skuddet-liste.

De oppmøtte ga sine poeng ved å trykke på en mentometerkapp, og mentometeret viste i prosent hvor mange som trykket hver gang. Avstemningssignalet var ikke en særlig vakker lyd, og var kjent blant lytterne for å ødelegge mange kassettopptak.

Musikken som fenget Kristiansund-ungdommen aller mest denne dagen kom fra den britiske rockeduoen The Marbles, som endte på førsteplass med 146 poeng. Like bak kom Barry Ryan og Joe Cocker.

Også den norske sangeren Inger Lise Andersen, senere kjent som Inger Lise Rypdal, ble stemt inn på topp 10-listen.

Vidar Lønn-Arnesen håper at den nye serien Tid i skuddet kan friske opp de beste minner, og skape den samme begeistringen hos dagens lyttere.

Slik stemte ungdommene i Kristiansund 13. desember 1968:

1. The Marbles – Only One Woman (146)

2. Barry Ryan – Eloise (143)

3. Joe Cocker – With A Little Help From My Friends (138)

4. Aphrodite’s Child – Rain And Tears (110)

5. Inger Lise Andersen – Fru Johnsen (106)

6. The Jimi Hendrix Experience – All Along The Watchtower (105)  

7. The Casuals – Jesamine (102)

8. The Isley Brothers – This Old Heart Of Mine (101)

9. The Turtles – Elenore (97)

10. Bee Gees – I’ve Gotta Get A Message To You (78)

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken