Fra «Hver gang vi møtes» til Braatthallen

TV-aktuelle Maria Haukås Mittet og Lars Bremnes kommer til Braatthallen 6. april.

TV-aktuelle Maria Haukås Mittet og Lars Bremnes kommer til Braatthallen 6. april.

Artikkelen er over 1 år gammel

I vinter møter vi Maria Haukaas Mittet og Lars Bremnes i TV2s populære programkonsept «Hver gang vi møtes». Lørdag 6. april treffer du dem i Braatthallen.

DEL

Fra januar til mars kan man se og høre Maria Haukaas Mittet og Lars Bremnes som to av i alt sju artister i «Hver gang vi møtes». I musikalske møter mellom Maria, Lars, Sol Heilo, Elisabeth Andreassen, Trine Rein, Tom Mathisen og Katastrofe er det skapt magi, nydelige musikalske opplevelser og gode samtaler.

For Maria og Lars var det en gjensidig beundring for hverandre som artister som sådde tanker om et musikalsk samarbeid og et ønske om å gjøre en serie konserter sammen, skriver konsertarrangøren i en pressemelding.

Fra 1. mars er de å finne på turné sammen under tittelen «Viser på veien». Da presenterer de egne viser og andre sanger som har betydd mye for dem. Konserten framføres av Maria og Lars sammen og hver for seg, med et felles band.

Solgte til gull

Maria Haukaas Mittet er fra Senja. Hun debuterte som plateartist i 2004 og solgte til gull allerede på første forsøk med albumet «Breathing». Oppfølgerplaten «Hold On Be Strong» i 2008 solgte til gull etter kun tre uker. Tittellåten ble en internasjonal hit etter femteplassen i den internasjonale Eurovisjonfinalen.

I 2014 ga hun ut sitt første norskspråklige album, «HEIM». Plata inneholdt både egenskrevne viser og andres på egen dialekt, med grobunn i den nordnorske visetradisjonen.

– Gjennom sanger som «Folk i Husan» (Kari og Ola Bremnes) «Himmel i mella oss» og «Heim» har Maria funnet hjem til musikken som ligger sitt hjerte nærmest. I 2017 og 2018 har Maria turnert Maria med konsertforestillingen «Jåla fra Lakselvnes», der 12 nordnorske viser flettes sammen rundt egne historier om oppvekst, ensomhet og kjærlighet.», opplyser arrangøren.

Om Lars Bremnes

Lars er født i Svolvær og har vært bosatt i Harstad siden 1997. Han debuterte med plata «Stjernesukkertøy» i 1994, og har siden gitt ut sju album under eget navn. I tillegg har han også gitt ut to album med søsknene Kari og Ola Bremnes. I 2000 og 2006 vant Lars Spellemannprisen, og i 2009 ble han tildelt Prøysenprisen.

Lars Bremnes jobber nå med ny plate og kommer i løpet av høsten ut med singelen «Elias». Mange har latt seg røre av sangen om flyktningen Elias gjennom en video på sosiale medier.

Billettsalget starter fredag 25. januar klokka 10.00.

Travel vinter og vår

Konserten med Mittet og Bremsnes i april er bare ett av mange større arrangementer i Braatthallen denne vinteren og våren.

Allerede lørdag 26. januar er Fritidsvennene på plass med sitt nyttårsball. Søndag 27. tar hallen imot Teatret Vårt med «En handelsreisendes død».

22. til 26. februar er det en ny utgave av Convention, mens Den kulturelle skolesekken er innom 6. og 7. mars. Den lokale mønstringen i UKM er 9. mars.

14. mars er det konsert med Karpe, 23. mars dansegalla. Mittet og Bremnes er altså på plass 6. april, mens det 26. til 28. april er klart for Shellcup i håndball igjen.

10. til 12. mars er det duket for nordisk mesterskap i bryting, 15. mai kommer gutta i Chippendales, 25. og 26. er det sommershow i Operaens ballettsenter og 2. juni sommershow med Anetts Danceteria.

Artikkeltags