Nesten 200 på KulTUR-vandring

Mye folk på KulTUR-vcandromg torsdag. Alle foto: Tore Lyngvær

Mye folk på KulTUR-vcandromg torsdag. Alle foto: Tore Lyngvær

Artikkelen er over 1 år gammel

Bortimot 200 personer slengte seg med på KulTUR-vandringen i Kristiansund torsdag kveld. Dermed er også KulTUR-løypa «Kristiansund: Byen slik den var» offisielt åpnet.

DEL

15. mai ble 12 nye skilt skrudd opp rundt omkring i Kristiansund sentrum. Hensikten med skiltene er å lage en kulturløype både for innbyggere og besøkende.

Hvert av skiltene inneholder historisk informasjon og er tekstet av Odd Williamsen og formgitt av Virginia Bertani, begge fra Nordmøre museum.

Friluftsrådet er medarrangør sammen med Nordmøre museum og kommunen. Daglig leder Ola Fremo hadde knapt sett så mange på en åpning av en turløype før. Vandringen ble ledet av konservator Odd W. Williamsen fra Nordmøre museum.

Lærerikt og hyggelig

Torsdagens tur startet på rådhusplassen, med en grundig orientering om hva som var på plassen før den ble som den framstår i dag. Deretter gikk turen over gata til bygget som huser blant annet havnekontoret. Videre bortover kaia, helt bort til Rica-komplekset før turen gikk oppover Langveien.

– Williamsen var turleder og øste velvillig av sin historiske kunnskap om Kristiansund. Folk nikket gjenkjennende, noe hadde de hørt deler av før, folk lo og koste seg, sier en av deltakerne på turen.

Vardekaffe og Sibaskjeks

Der Clausengården lå, og hvor museet nå holder til i Storgata, ble det rastepause med varm Vardekaffe fra museumskafeen Patrick Volckmar og Sibaskjeks. Mange fikk med seg en liten pose traktet Vardekaffe som turminne.

– Akkurat passe lang bytur, ca. 2 km. Det som er så fint er at rullestol og barnevogn ikke er noen hindring, sier turdeltakeren.

Artikkeltags