Ungdom slipper billigere unna på Nordic Light

Erika Indergaard i Nordic Light og Ungdomsrådets leder Petter E. Wadsteinvik ser nærmere på årets festivalprogram. (Foto: Ingunn Strand)

Erika Indergaard i Nordic Light og Ungdomsrådets leder Petter E. Wadsteinvik ser nærmere på årets festivalprogram. (Foto: Ingunn Strand)

Artikkelen er over 2 år gammel

Petter Andreas Wadstensvik gleder seg til å se på kunst og gå på utstillinger under Nordic Light. Og som leder i Ungdomsrådet er han svært glad for at ungdom får rabatt på billettene.

DEL

Nordic Light og fylkeskommunen viderefører avtalen om kulturrabatt for ungdom under fotofestivalen i Kristiansund denne uka. Ungdom i alderen 15-20 år får 25 prosent avslag på utvalgte pass og billetter

– Jeg gleder meg mest til å se kunsten, å gå på utstillingene. Men det er også flere spennende foredrag. Grethe Bøe er et forbilde for unge filmskapere. Jeg synes også Andrea Gjestvang, som dokumenterte overlevende ungdommer etter 22. juli, virker interessant. Naturfotografen Audun Lie Dahl fra Smøla er også verdt å få med seg, sier Petter A. Wadsteinvik.

Nordic Light-fotograf setter folk i tortursituasjoner 

Spennende kveldsprogram

Ungdomsrådets leder synes kulturrabatt er et positivt tiltak. Wadstensvik synes også kveldsprogrammet ser spennende ut. Spesielt torsdagskvelden med Christian Michelsen og fredagen med Morten Rostrup fra Leger uten Grenser mener Petter kan være fine arrangement også for ungdommen.

Legger til rette

Markedsansvarlig Erika Indergaard i Nordic Light Events synes kulturrabatten er en flott måte å legge et grunnlag for foto-, kunst-, og kulturinteresse hos den yngre garde.

- Vi ønsker at enda flere unge oppdager festivalen og alt spennende som kan oppleves i Kristiansund under Nordic Light. Det er flott at fylkeskommunen gjør det mulig for oss å tilby ungdomsrabatt.

Fylkeskommunen refunderer

Nordic Light har tidligere gitt tilbud om festivalpass for studenter. Med kulturrabattavtalen blir det også tilbud om 25 prosent avslag for ungdommer i alderen 15 til 20 år ved kjøp av helgepass, dagspass, utstillingspass eller enkeltbilletter til foredrag og talkshowet «Ansikt til Ansikt».

– Fylkeskommunen refunderer prisdifferansen for arrangøren. Det samme gjør vi for kinoer og flere andre festivaler i fylket, som Skjærvafest, Moldejazz og Jugendfest, forteller rådgiver hos fylkeskommunen, Hege Merethe Gagnat.

Artikkeltags