Nå blir det liv igjen i Nordic Light-huset

Kristin Nekstad (fra venstre), Sissel Engvig og Lill Fjerstad bidrar til aktivitet igjen i Nordic Light-huset. Torsdag er det utstillingsåpning.

Kristin Nekstad (fra venstre), Sissel Engvig og Lill Fjerstad bidrar til aktivitet igjen i Nordic Light-huset. Torsdag er det utstillingsåpning.

Artikkelen er over 1 år gammel

Kristin Nekstad er tilbake i Nordic Light-systemet. Og da blir det liv igjen i Nordic Light-huset i sentrum av Kristiansund.

DEL

Like livlig som i «gamle dager» blir det ikke. I hvert fall ikke foreløpig. Men hver torsdag skal huset være åpent. Da har publikum adgang til utstillinger og det er muligheter for å få kjøpt bøker og annet materiell som finnes i huset.

Første åpningsdag er allerede 22. november. «Godbiten» denne gang er vandreutstillingen i anledning 100-årsjubileet for fotolauget i Møre og Romsdal. 40 bilder tatt av fotografer med tilknytning til fylket vårt. Åtte av dem er fra Kristiansund.

Elsker Nordic Light

Det er tre år siden Kristin Nekstad takket for seg i Nordic Light. Da hadde hun de siste månedene også vært konstituert som daglig leder. Hun synes det er kjekt å være tilbake i organisasjonen.

– Jeg elsker Nordic Light og gleder meg til å kunne bidra igjen. I første omgang blir det til og med neste års festival. Min oppgave bli å få mer aktivitet i huset og være med på forberedelsene til festivalen. Så får vi se hva det blir til etter den tid.

Mye spennende

Fortsatt er det utstillinger som står etter festivalen i mai i år. I tillegg kommer altså fotolauget. Pluss Fotohistorisk Forening.

Kristin Nekstad har dessuten funnet mye spennende i opprydningsarbeidet som hun er i gang med.

– Vi har et stort boklager. Her er det mulig å finne gode julegaver til gode priser. Et lite førjulssalg!

Store omveltninger i Nordic Light: Liabø gir seg etter 12 år 

Hun har også funnet sju plakater etter Joyce Tenneson, en av de mest populære og etterspurte fotografene som har besøkt Nordic Light.

– Men de plakatene kan vi ikke selge til redusert pris ...

Jubileumsutstilling

Lill Fjerstad, som til daglig er å finne hos Fotograf Engvig i Kristiansund, har tatt på seg ansvaret med fotolaugets jubileumsutstilling. Den har tidligere vært i Ålesund, Nordfjordeid og Ulsteinvik.

– De 100 bildene i utstillingen gir et innblikk i hva fotografer på våre kanter har vært opptatt av. Mange gode bilder og stor variasjon, sier Fjerstad.

Utstillingen åpner torsdag og står til et stykke ut i januar.

Ett av bildene i jubileumsutstillingen er tatt av kristiansunderen Jan Osvald Engvig så tidlig som i 1913. Han var bestefaren til Sissel Engvig, lederen i Fotohistorisk forening.

Artikkeltags