Nye to millioner til Kulturfabrikken

Slik blir Kulturfabrikken seende ut når det står ferdig i løpet av høsten. (Illustrasjon: Olset as)

Slik blir Kulturfabrikken seende ut når det står ferdig i løpet av høsten. (Illustrasjon: Olset as)

I fjor fikk de nesten fire millioner kroner, nå får Kulturfabrikken ytterligere to millioner kroner fra Musikkutstyrsordningen.

DEL

Kulturfabrikken i Kristiansund skal stå ferdig til bruk i løpet av høsten, med blant annet to scener og flere øvingsrom. Dette er rom som krever mye utstyr, og det er i den forbindelse at Kulturfabrikken har søkt om tilskudd.

Initiativtakerne til Kulturfabrikken var svært fornøyd med fjorårets tildeling. At de får ytterligere to millioner i år, er nesten ikke til å fatte, skal vi tro Hege Holten.

– Vi har fått 1.983.000 kroner til utstyr for framføring og 154.000 til øvingsutstyr. Nå har vi fått seks millioner kroner, og jeg kan ikke se at det er andre prosjekt i landet som har fått mer ennKulturfabrikken på disse to postene, sier Hege Holten, som er klar over at beløpenes størrelse kan sees i sammenheng med at Musikkutstyrsordningen har fått mer penger å rutte med.

Musikkutstyrsordningen (MUO) er en nasjonal tilskuddsordning for teknisk utstyr, akustikk og lokaler, med formål å sikre tilgang til gode øvingslokaler og gode tekniske vilkår for framføring av rytmisk musikk.

MUO deler årlig ut nesten 30 millioner kroner fordelt på musikkprosjekter i alle landets fylker.

Artikkeltags