Byggestart for Kulturfabrikken

Hege Holten og Øivind Frisvold strålte om kapp med vårsola da byggestarten skjedde ved Kulturfabrikken fredag.

Hege Holten og Øivind Frisvold strålte om kapp med vårsola da byggestarten skjedde ved Kulturfabrikken fredag.

Fredag startet det fysiske arbeidet med å realisere Kulturfabrikken i Kristiansund.

DEL

Det var verken champagne eller hornmusikk da entreprenøren Strand & Stubø kunne begynne å sette opp gjerder rundt Kulturfabrikken for å avgrense og sikre anleggsområdet.

Festivitasen får vente til arbeidene står ferdig i september – og innvielsen i oktober.

– Men en merkedag for kulturlivet er det uansett. Og dette åpner masse muligheter, sier Øivind Frisvold, som har stått i spissen for arbeidet med å få den tidligere Fôrfabrikken omgjort til en kulturarena.

Hever taket

Entreprenøren må smøre seg litt med tålmodighet til igangsettelsestillatelsen kommer i neste uke. Da går man løs på å demontere utstyr og fjerne tak.

593.000 kroner til Kulturfabrikken

– Bygget skal heves. Taket blir en til to meter høyere, med stigning ut mot Vågen. Dette gjør vi på grunn av akustiske forhold. Nytt tak, nytt bæresystem og bygging av et galleri kommer etter hvert, sier Ole Marius Olset, styremedlem i Kulturfabrikken og ansatt i arkitektfirmaet Olset AS.

Gjerdene rundt Kulturfabrikken kommer til å legge beslag på noen parkeringsplasser. Men atkomsten til Kranaskjæret skal man prøve å holde seg unna.

En merkedag

Prosjektet har vært gjennom en møysommelig prosess. Mange er berørt, men nå er alt i orden med godkjenninger, arbeidstilsynet, bygningsråd, byggesøknader, nabovarsler, miljødepartement, tegninger, anbudsrunder og planlegging ...

Øivind Frisvold hadde tenkt å vente med orienteringen om byggestart til ut i neste uke. Men han har ingen problemer med å takle entreprenørens iver etter å komme i gang så snart som mulig.

– Dette er en fantastisk positiv nyhet og en merkedag for kulturlivet i Kristiansund og på Nordmøre som endelig skal få en profesjonell med scene med helårsdrift. Kulturfabrikken blir bygd og tilpasset for konserter og akustikk og vil gi uante muligheter med topp scenefasiliteter. Kulturfabrikken vil bidra til å revitalisere Vågen. Vi ser virkelig fram til å bli med og løfte Vågen til en myldreplass for kultur og masse andre aktiviteter, sier Frisvold.

Skisse av hvordan Kulturfabrikken er tenkt innvendig.

Skisse av hvordan Kulturfabrikken er tenkt innvendig.


Artikkeltags