Bursdagsfeiring hos 30-årsjubilant

Kjeld-Erik Holden har vært trofast dirigent for Fredøens Basarensemble i alle 30 år. Fredag var det jubileum. (Foto: privat)

Kjeld-Erik Holden har vært trofast dirigent for Fredøens Basarensemble i alle 30 år. Fredag var det jubileum. (Foto: privat)

Artikkelen er over 1 år gammel

Et begeistret publikum fylte Rensvik samfunnshus til randen da Fredøens Basarensemble feiret 30-årsjubileum.

DEL

Innsendt bidrag: Godt hjulpet av sanglærer Gail Opaas og Kristiansund storband med Alf Ekholm i spissen, ble det feststemning fra første tone da Fredøens Basarensemble holdt 30-års jubileumskonsert fredag. De tre samarbeidspartnerne gledet publikum med et variert, spennende og morsomt program.

Gail Opaas framførte bl.a. «Summertime» med Fredøens og dirigent Kjeld-Erik Holden ved piano, vakkert! Hun sang en herlig duett med Rune Bjerkeseth i «Oh, Carol» og avsluttet konserten med «Gabriellas sång» – en utfordring for en amerikaner med norsk aksent å synge svensk, men den satt og ble en verdig avslutning.

Dyktige solister

Kristiansund storband med vokalistene Mathilde Strøm og Odd Harald Olsen serverte den ene perlen etter den andre. Det meste standardlåter, men også komposisjoner publikum ikke hører til daglig. «Night and day», udødeliggjort av Frank Sinatra, satt som spikret i Odd Harald Olsens versjon, det samme gjorde Mathilde Strøms versjon av «All of me».

Storbandet spilte ellers flere Duke Ellington-komposisjoner. Best likte vi «In a Mellowtone», der saksrekka fikk vist hva den er god for. En skikkelig pangavslutning fikk vi med Chick Coreas «Spain» med imponerende vokalinnslag av begge vokalistene. At storbandet har dyktige solister beviste soloinnslagene fra Arne Larsen, Halvor Naustdal, Geir Obed Nordli og ikke minst Kiril Kirilov – et fyrverkeri av en «trommis».

Musikalsk leder, Alf Ekholm, fortalte anekdoter og ga nyttig faktainformasjon underveis.

Gjøgleri og seriøst

Jubilanten Fredøens sto selvfølgelig i sentrum. Koret framførte alt fra opera og viser til pop og svingjazz på en musikalsk overbevisende måte. Alt fra gjøgleri med dametruppen Flått og Frekk, «Øllebrød» med solistene Randi Hatlen og Rune Bjerkeseth og sistnevnte også som solist i «Shaddup you face» satte fyr på publikum.

Koret viste også at de behersker det mer seriøse. Vi likte spesielt godt «Eg ser» med solist Torild Utby, «Du ser meg i auga», «Blå kveill» og Edvard Fliflet Bræins tonefølge til to små dikt av Johan Herman Wessel – meget godt framført av solist og kor!

Stående applaus

Dirigent Kjeld-Erik Holden småpludret konserten sammen til et hele – også han med små anekdoter og en smule publikumsfrieri. Publikum svarte med smil, latter og stående applaus da siste tone forlot koret og lokalet!

Etter konserten fikk Gail Opaas og Alf Ekholm velfortjente blomster, og Fredøens mente Kjeld-Erik Holden fortjente både takk og gaver som korets trofaste dirigent gjennom 30 år. En trivelig kveld ble avsluttet med at dirigentene ga hverandre en bamseklem som gjensidig takk for en meget vellykket konsert.

Artikkeltags