Konsert både lørdag og søndag

Ettermiddagskonsert på Kranaskjæret søndag.

Ettermiddagskonsert på Kranaskjæret søndag. Foto:

Helge Gravvolds konsert på Dødelalden lørdag kommer ikke brått på. Men at Rolf Mørck og Bjørnar Øksenvåg lager konsert på Kranaskjæret søndag, må vi «takke» SAS-streiken for.

DEL

Den første av tre workshops/forestillinger i regi av nystartede Morild skulle gått av stabelen i Kristiansund i helga. Men streiken i SAS gjør at troppen fra Oslo ikke kommer seg nordover, derfor blir samlingen avlyst.

Men de sang- og musikkglade drivkreftene Rolf Mørck og Bjørnar Øksenvåg er allerede på plass i byen, og de klarer selvsagt ikke å holde seg i ro. Derfor blir det en liten konsert på Kranaskjæret i Vågen søndag ettermiddag, med de to og Rune Tylden (tangenter).

– Mesteparten hentes fra musikalrepertoaret. Noe av dette har Bjørnar og jeg sunget før, andre ting er noe vi har ønsket å synge, sier Rolf Mørck.

De som skulle vært med på workshop får en ny sjanse i Ålesund 11.–12. mai eller i Molde 15. til 16. juni.

Rett på sak

På Dødeladen lørdag kveld går Helge Gravvold rett på sak. Det er i hvert fall det som kjennetegner hans musikk, skriver arrangøren Innlendingen i en melding.

Gravvold er født i Trøndelag, men har bodd det meste av sin tid på Nordmøre. Han flyttet til Surnadal i ungdomsåra. I 2003 flyttet han til Lyngstad i Eide.

Sammen med gitaren har han over 30 års erfaring fra norske scener. Han er opptatt av at musikken og tekstene har sjel. Det han gjør må være troverdig og ekte. Bjørn Tore Brøske (fra Surnadal) skriver sangtekster for ham.

Artikkeltags