Gå til sidens hovedinnhold

Miljøengasjert biskop på kulturkveld

Artikkelen er over 3 år gammel

Hva slags etiske utfordringer får vi på grunn av klimaendringene? Onsdag kveld kan du høre biskop Ingeborg Midttømmes meninger om temaet på kulturkveld i Kirkelandet kirke.

Ingeborg Midttømme er sterkt opptatt av miljøspørsmål, særlig det som har med klimaendringer å gjøre. I disse dager er hun aktuell som kirkas representant i serien «Broen til fremtiden» som går om lørdagene på NRK Kunnskapskanalen.

Hun var også Den norske kirkes representant i prosjektet «Skaperverk og bærekraft» som i 2016 la fram sluttrapporten «Klimarettferdighet». Det kom også to temahefter; om det teologiske grunnlaget for miljøengasjement i kirka og en guide for bærekraftig liv i møte med klimakrisen, går det fram av en melding fra Kristiansund menighet.

Miljøengasjement

Menighetene i Kristiansund er inne i et aktivt miljøengasjement. Frei og Kristiansund er registrert som «Grønne menigheter». Grønne menigheter profilerer konkrete miljøtiltak innen forkynning, diakoni, undervisning, energibruk og annet forbruk, og i den daglige driften av menighetene.

Dette lokale engasjementet vil bli markert på kulturkvelden.

Kristiansund menighet håper mange vil møte fram for å høre og la seg inspirere, og gjerne gi uttrykk for sin mening om klima og andre miljøspørsmål.

Kommentarer til denne saken