Trenger publikum til å spise bacalao

Nordmøre museums forskingsleder Odd Williamsen i årets skjorte til konkurransen Bacalao de Kristiansund. Årets klippfisk-motiv er tegnet av Arne Nøst.

Nordmøre museums forskingsleder Odd Williamsen i årets skjorte til konkurransen Bacalao de Kristiansund. Årets klippfisk-motiv er tegnet av Arne Nøst.

Lørdag skal kristiansunderne for 25. gang finne ut hvem som lager den beste bacalaoen. Publikum er hjertelig velkommen – også til å smake.

DEL

På Norsk Klippfiskmuseum i Milnbrygga i Vågen på Gomalandet holdes tradisjonene ved like. For å markere at Kristiansund har en uslåelig tradisjon i å lage bacalao slik vi lærte det av baskerne på 1830-tallet, konkurreres det om å lage Kristiansunds signaturrett på ypperste måte.

– Alle deltakere lager bacalao av samme klippfisk av skrei som aldri har vært frosset og oppskriftene er forhåndsgodkjente, slik at ingen skal bryte ut av tradisjonen. På den annen side er tradisjonen rimelig omfattende, man kan velge mellom mange slags potet, løk, pepper, olje og tomat, sier Odd Williamsen ved Nordmøre Museum.

Årets T-skjorte har ei fantasifull tegning av Arne Nøst. Årets jury er Tore Myrum, leder, Kjell Bugge, Janne Hakkebo, Ronald Johansen og Sylvia Øyen Bruseth.

Alle bacalaoelskere ønskes hjertelig velkommen til Klippfiskmuseet lørdag. I forkant av kåringen presenterer Daniel Ødegård sin nye bok om Jappe Ippes.

– Premieseremoni med ordføreren i spissen starter kl. 18. Etterpå får alle spise seg mett, for en billig penge, sier Odd Williamsen.

Artikkeltags