Gå til sidens hovedinnhold

Operahelg nummer to kan by på noe for en hver smak

Artikkelen er over 4 år gammel
Det skjer i helga

Operafesten 2017 er kommet halvveis, og de kommende dagene er det program fra tidlig til sent.

Fredag kveld står «Perlefiskerne» på programmet i Festiviteten.

I utgangspunktet en enkel historie, og musikken er også omtalt som alt annet enn et mesterverk. Med andre ord et litt middelmådig utgangspunkt, mener mange, men oppsetningen i Kristiansund har fått mye ros. Blant annet for dansen som er en viktig del av forestillingen.

Les vår anmeldelse, se bilder og video her:

Nyskapende opera hvor profesjonelle dansere følger operasolistene gjennom tre akter

Når tonene har svunnet hen i Festiviteten blir det opera på utestedet Bar å sånn. For Operaen i Kristiansund handler dette om å få operaen ut til folket, slik at operafesten blir en folkefest.

Rundt om i byen

Lørdag kan du kose deg med opera til lunsj. Da tar noen av solistene turen innom Nordmørskafeen.

Tar du en tur med Sundbåten lørdag tidlig ettermiddag kan du få nyte vakker musikk der også. Operasolister blir med på en rundtur.

Tar du turen innom restauranten Sjøstjerna, kan du også risikere å få litt musikalsk følge til maten.

Barna får sitt med to forestillinger av «Magisk Minikarusell» i Nordic Light-huset. Dette er en interaktiv barneforestilling hvor barna blir tatt med inn i handlingen, med musikk fra Prøysen til Loyd Webber. Det ønskes velkommen til en sirkus- og tivoliopera med humor, farger, magi og fantasi. Forestillingen er produsert og presentert av Opera Trøndelag.

I løpet av helgen stiller mange frivillige opp for å hjelpe til med gjennomføringen av arrangementene. Over 30.000 timer legger de ned i løpet av et år. Les mer om Operaen i Kristiansund, både de frivillige og dens historie her:

Les også

Frivillige legger ned 30.000 timer i året for Operaen i Kristiansund

 

Pop

Lørdag ettermiddag rigges scenen i Festiviteten klar til «La Bohème». En forestilling som har berørt sitt publikum etter alle kunstens regler, og som flere omtaler som det beste fra Operaen i Kristiansund på lang, lang tid.

Les anmeldelsen, se bilder og video her:

Les også

– Jeg tør påstå at dette er en av de aller beste operaframføringene jeg har opplevd i Festiviteten

Lørdag kveld er det duket for en konsert som ble utsolgt på få timer da billettene ble lagt ut for salg 4. november i fjor. Det er med andre ord mange som gleder seg til Highasakite inntar scenen i Festiviteten.

 

Bandet omtales som et av Norges mest populære popband Fra de slapp debutalbumet sitt i 2012 har de høstet gode kritikker og for bandets andre album, «Silent Treatment», fikk de Spellemannsprisen for årets popgruppe i 2014.

Albumet lå på VG-lista i 92 uker sammenhengende og slo ny rekord. Konserten har 18 års aldersgrense.

Urframføring

Søndag blir det Operafestivalgudstjeneste i Kirkelandet kirke.

Det betyr en gudstjeneste med mer musikk enn ellers. Solistene Mariann Fjeld-Solberg og Per Andreas Tønder kommer, sammen med pianisten Bernhard Greter. Det blir musikk av Bach, Handel, Mendelssohn, Cesar Franck og Andrew Lloyd-Webber. Kristiansund kirkekor blir med. Det samme gjør sokneprest Tormod Sikkeland, prost Gerd Aarset og seniorprest Erik Blomstrøm.

Denne søndagen flytter Operaen seg også ut av Kristiansund sentrum. Nærmere bestemt til Knudtzonlunden på Frei. Studenter ved NTNUs Institutt for musikk vil framføre Franz Schuberts komiskeopera «Konspiratørene». Komponert i 1823, men Operaen i Kristiansund mener de er den første i Norge til å ha den på programmet. Handlingen er lagt til riddertiden og livet på en stor borg.

Helgen avsluttes med en danseforestilling i Festiviteten. Dansere fra Operaens Ballettsenter er klar til å vise hva de er gode for.  Det loves en fantastisk levende og spenstig danseforestilling med flotte kostymer, deilige rytmer og god stemning! Musikken er det Kristiansund Storband som står for.

Lyst til å leser flere operasaker.

Her finner du de nyeste sakene.

Les saker fra din kommune

Her har vi samlet nyheter fra kommunene på Nordmøre:

Kristiansund, Aure, Averøy, Eide, Halsa, Gjemnes, Tingvoll, Smøla, Sunndal, Surnadal, Rindal.

 

Kommentarer til denne saken