På Dødeladen: Ekte americana og alltid i dress

Rasmus Dugstad (til venstre) og Rolf Mørck besøker Kristiansund lørdag.

Rasmus Dugstad (til venstre) og Rolf Mørck besøker Kristiansund lørdag.

Artikkelen er over 1 år gammel

Musikerne i det gamle vesten tok på seg dressen når de reiste rundt og spilte. Det gjør også Rolf Mørck og Rasmus Dugstad i Ash & Thorns, som du kan høre på Dødeladen lørdag.

DEL

Ash & Thorns er et Oslo-basert folk-americana band som med to gitarer og to stemmer viderefører det som gjerne betegnes som «brother-harmony»-tradisjonen.

Rolf Mørck er fra Eide. Mange husker ham fortsatt fra hans mange roller i musikkteaterverkstedet Scenario i Kristiansund. Etter at han utdannet seg innen musikk og ble en profesjonell utøver, har han også gjestet byen flere ganger, blant annet i «Oliver!» og i Sundbåten Syver.

Første besøk

Dette blir første gang at Ash & Thorns besøker Kristiansund. Duoen spiller selvskreven musikk, med røtter i bluegrass og americana. Tekstene er tidvis melankolske og sjelegranskende, men gruppa byr også på rene gladlåter.

«Sangene varierer fra det enkle og sarte til svært tekniske låter med raske gitarriff. Ash & Thorns har lyktes i å finne en samklang man kjenner igjen hos de etablerte gruppene som The Louvin Brothers og har flere ganger blitt sammenliknet med Simon & Garfunkel. Referansene til artister som Gillian Welch og The Milk Carton Kids er også tydelige.», skriver gruppa i en pressemelding.

Fantastisk lyd

Rasmus Dugstad og Rolf Mørck begynte å spille sammen i desember 2017 og har siden da gått til innkjøp av eget hjemmestudio for å spille inn musikken sin selv. Rolf og Rasmus er spesielt stolte av sine Ear Trumpet-mikrofoner som de alltid bruker når de spiller konsert.

– De gir fantastisk lyd og en autentisk look, er garantien duoen gir.

Ash & Thorns slapp sin første singel, «The Wise Man», i januar 2019.

I tillegg til konsert lørdag kveld, spiller Rolf og Rasmus konsert for barna på dagtid.

Artikkeltags