Gå til sidens hovedinnhold

Nye FrP-politikere fikk informasjon om kulturhus

Artikkelen er over 2 år gammel

Fremskrittspartiet fortsetter med å sende stortingspolitikere til Kristiansund for å bli oppdatert på planene om nytt opera- og kulturhus.

For en måned siden var FrPs kulturpolitiske talsmann Morten Wold i Kristiansund, sammen med Jan Steinar Engeli Johansen (Averøy).

Tirsdag hadde Johansen med seg Helge Andre Njåstad. Begge sitter i finanskomiteen. Representanter fra Kristiansund kommune og  nærings- og reiselivet orienterte om behovet og planene for nytt opera- og kulturhus.

- Vi er imponert over hvor godt man har tenkt samhandling mellom flere tjenester og tilbud og de synergier aktørene som er tenkt inn i bygget vil kunne oppnå, skriver Engeli Johansen i en pressemelding.

Regionalt prosjekt

Ifølge Engeli Johansen har han hatt flere møter med alle som er tenkt en plass i det 15.000 kvadratmeter store bygget. Han trekker fram at helheten med bygget gjør det til et regionalt prosjekt mer enn et lokalt ønske.

Les også

Vil ikke gå imot kulturhus

 

- Prosjektet vil utgjøre enda en brikke i arbeidet med å gjøre Nordmøre og Møre og Romsdal mer attraktiv for nye næringer og styrke spesielt reiselivsnæringen i fylket, skriver Engeli Johansen.

Godt prosjekt

Ifølge meldingen mener finanspolitisk talsmann Helge Andre Njåstad at det var et godt prosjekt som ble presentert. Han understreker samtidig at det er snakk om et stort og kostbart prosjekt.

- At vi får en så grundig gjennomgang av prosjektet som vi fikk nå, er viktig i det videre arbeidet med å forsøke å finne plass på statsbudsjettet, sier Njåstad.

Til å presentere prosjektet stilte Kristiansund kommune med sin kultursjef Eigunn Stav Sætre, Johan Aas (styreleder i KNN) , Pål Farstad (direktør Visit Northwest) og Torill Ytreberg (NHO M&R).

Kommentarer til denne saken