Nå er Øyboar på Spotify

Maja Skomsøy, Silje Bjellvåg, Jorunn Sundet og Maren Molvik er ute med låte «Husk mæ feil».

Maja Skomsøy, Silje Bjellvåg, Jorunn Sundet og Maren Molvik er ute med låte «Husk mæ feil». Foto:

I to år har det vært tilnærmet stille fra jentene i Øyboar. Nå er de klar med ny låt, og den finner du på Spotify.

DEL

Silje Bjellvåg, Maren Molvik, Maja Skomsøy og Jorunn Sundet feirer ti års jubileum for sitt musikalske samarbeid med å ta steg ut på strømmetjenesten Spotify. De har flere låter bak seg, men de har ikke vært like lett tilgjengelig.

– Dette er et naturlig steg videre for oss. Folk har etterlyst at låtene våre er mer tilgjengelig. Det tar vi som et tegn på at vi har et publikum der ute, sier Maren Molvik.

Pakt

Historien om Øyboar startet på musikklinja i Kristiansund. Første bandmøte var derimot på nå nedlagte Nordmørskafeen. En helt riktig ramme da det er nostaligen og hjemlengelsen til Kristiansund og Averøy som er essensen i jentenes musikalske materiale.

– Vi har som mål at minst to steder i Kristiansund eller Averøy skal nevnes i hver låt. Det skal ose av det svanet vi har til livet på holmene der oppe. Vi svaner Kristiansund, sånn er det bare, sier Jorunn Sundet.

Tre av jentene har i dag base i Oslo. Den fjerde har funnet veien hjem.

– Vi andre kommer nok etter. Vi har en pakt om at vi skal møtes i Kristiansund når slutten på livet nærmere seg, sier Molvik og Sundet lattermilde på telefon fra hovedstaden.

Den nye låta heter«Husk mæ feil». Den handler om å vokse fra hverandre, om ville tilbake til det som var, et desperat ønske om å huske noe bedre enn det var.

– Det handler om å hvordan vi hånterte situasjoner og relasjoner. Vi holder oss i det melankolske landskapet. Savnet blir jo bare sterkere og sterkere jo lengre tid det går.

Har mer

Jorunn Sundet og Maren Molvik står for musikk og tekst. Molvik forteller at teksten kom helt plutselig.

– Jeg vet med en gang når det er Øyboar-materiale som kommer, og jeg vet når de andre får den samme følelsen.

Låta er spilt inn i egen stue, og fredag 30. november ble det sluppet på Spotify. Det er foreløpig bare «Husk mæ feil» som ligger der.

– Vi skal se an responsen. Kanskje spiller vi inn de andre låtene på nytt, og får de inn der også. Det hadde jo vært helt fantastisk, sier Sundet.

Jentene har ingen planer om liveopptredener med det første, men de har mer materiale på lur, så målet er at det ikke skal gå to år til neste gang de slipper ei låt.

Artikkeltags