Gå til sidens hovedinnhold

Kul Kultur også i sommer? Klabert!

Artikkelen er over 4 år gammel

Ferietilbudene for barn og unge er mangfoldige og morsomme.

Sommerferien er rett rundt hjørnet og like bak skylaget. Og i denne tilsynelatende endeløse fridagers labyrintiske og intrikate geografi kan man lett gå seg fast: Hva skal jeg ta meg til? Rettere sagt, hva skal barna ta seg til? Åtte uker fri. To måneder med ... tja?

En rekke lag og foreninger i samarbeid med Kristiansund kommune ser til at de yngste også i år ikke skal gå hjemme og drive dank. Tilbudet kalles Kul Kultur, og tilbudene er som vanlig mange og gode. Vi trer dem på som markjordbær på strå og smaker litt på dem, én etter én.

Tine fotballskole

Er du i alderen seks til ti år og vil sparke ball? Da er Nordvesthall1 i Folkeparken stedet å være. I 2017 arrangeres nemlig Tine fotballskole to ganger. Først i starten av sommerferien - mandag 26. juni til fredag 30. juni, og så når ferien omsider ebber ut, onsdag 16. til fredag 18. august. Teknisk arrangør er fotballaktiviteter.no i samarbeid med CFK. Tine fotballskoles fokus ligger på fysisk aktivitet, sunt kosthold og lek med ball. Spesielt jenter oppfordres til å melde seg på. 

Friluftsskole på Viken gård

Glad i å fiske? Overnatte i telt eller lavvo? Eller hva med kajakkpadling, fjellturer og andre spennende utendørsaktiviteter? Idylliske Viken gård på Frei har også i år (uke 26) friluftskole, og kan friste med en rekke sommersysler. Tilbudet gjelder for dem mellom 10 og 13 år. Friluftskolen er dagbasert (09 til 15. 30), men da med overnatting fra torsdag til fredag. Arrangør er Friluftsrådet Nordmøre og Romsdal i samarbeid med Kulturenheten i Kristiansund kommune.

Mat- og aktivitetscamp

Etter suksessen i fjor vil Nudi Nutrition i samarbeid med Optima Helse igjen arrangere Barnas mat- og aktivitetscamp. Fra mandag 26. juni til fredag 30. juni på Nordlandet ungdomsskole skal barn i alderen sju til 12 år få boltre seg med og smake på sunn og fargerik mat som skal pirre og glede smaksløkene. Etter matkursene legges det opp til allsidige og morsomme aktiviteter - med fokus på «kondisjon, muskelstyrke, reaksjon og koordinasjon gjennom lek både ute og inne».

Sommerles

Den digitale lesekampanjen for barn mellom første og sjuende trinn er allerede i gang, og vil pågå frem til 31. august. Det er Kristiansund bibliotek som er pådriveren for å stimulere leselysten hos de yngste. Ved å opprette en profil på sommerles.no kan man registrere alt man leser, og det utdeles poeng for hver leste side. Forskjellige nivåer belønnes med digitale trofeer samt fysiske premier som hentes ved biblioteket.

Filmskapercamp

Lyst til å lage film? Selvfølgelig har du det. Grip sjansen og bli den neste Hitchcock, Spielberg eller Løkkeberg. Enda bedre, bli deg. Uansett, nå har du sjansen. Undine og Develo i samarbeid i partnerskap med Kristiansund kommune og Vestnorsk Filmsenter arrangerer filmcamp. Profesjonelle mennesker innen filmproduksjonen inviterer herved filminteressert ungdom mellom 15 og 20 år på kurs.

- Filmcamp har blitt arrangert før, på Averøy. Nå blir det enda større. Kurset er tredelt, sier kultursjef i Kristiansund kommune, Eigunn Stav Sætre, og fortsetter:

- Manushelgen foregår fra og med 7. juli til 9. juli. Filmskapercampen er 7. til 12. oktober, med påfølgende klippekurs fra 13. oktober til 15. oktober, i høstferien.

- Og så skal dette resultere i en film?

- Ja, det skal det. Premieren vil være rett over nyttår, sier Sætre.

Stedet for campen vil i år foregå i Festiviteten og i Caroline kino.

Workshop i gatekunst

For første gang i Kristiansund vil det i sommer arrangeres workshop i gatekunst.

- Gatekunst og grafitti, det er jo kunst, sier Tora Øidvin Greve, rådgiver for barn- og ungdomskultur i Kristiansund kommune.

Kultursjefen følger opp:

- Se på Barcelona. Se på Bergen og Ålesund. De har invitert gatekunstnere. Vi ønsker oss også dette i bybildet.

 

Kommunen i tospann med Erik Larsen ved Innlandet Ink står oppført som arrangør. Kontaktperson er Greve, som også er kunstner.
Fra 3. juli til 7. juli skal interesserte i alderen 14 til 18 år lære å ta i bruk blant annet stensilbaserte og digitale teknikker. Over en femdagersperiode er det gapahuken i Innlandet familiepark (som ligger mellom Tahiti og bautaen) som skal besmykkes og kunstnerisk la seg forandre under skapende hender.

Ergo og altså: Ingen grunn til å la poden og podinnen bare sitte på gresset under en dorsk sommersol, stirre tomt ut i feriedagen og knipse maur fra kneet. Litt aktivitet og omkast i den monotone sommerferiehverdag er sunt. For begge parter. Send unga på camp! Påmeldingskjemaer og linker finner du på kommunens hjemmesider.

Kommentarer til denne saken