Det blir totalt tre «Ansikt til Ansikt» under årestue festival, som varer fra 25. til 29. april.

Det melder fotofestivalen i ei pressemelding.

Det starter torsdag kveld hvor Morten Krogvold tar imot Christian Michelsen, Kjetil Thorsen og Rune Edøy i sofaen. En ydmyk fotballtrener, en ujålete klubbleder og en ellevill radiokommentator – tre som på hver sin måte har vært viktige bidragsytere til Kristiansund Ballklubb sin vei til toppen i norsk fotball, og inn i nordmøringenes hjerter. Festivalen mener det er duket for en annerledes aften i programpostens historie.

På fredagskvelden kan vi forvente oss sterke historier og personlige erfaringer med det å utgjøre en forskjell for andre, når Morten Krogvold og Morten Rostrup møtes. Som lege og feltarbeider har Morten Rostrup gjennom mer enn 20 år fartet rundt i krigssoner, i områder rammet av katastrofer, sult og hungersnød, for å redde liv og hjelpe de aller svakeste i verdens farligste områder.

Lørdag snur festivalen litt på rollene, og Krogvold er en av dem som skal bli intervjuet. Han skal i samtale med Bjørnsonfestivalens Johild Kosberg Bredin.

Lokal samspill

Nytt for i år er at festivalledelsen har jobbet sammen med en lokal programkomité for å finne programpunkter som vil tiltrekke seg det lokale og regionale publikum i større grad enn tidligere.

– Det har vært et flott samarbeid. Å få innspill fra andre, og bringe nye perspektiver og ideer inn i programutviklingen, er veldig positivt, sier festivalsjef Ingunn Strand. Den lokale programkomiteen har bestått av menn og kvinner i ulike aldre og med ulik bakgrunn.

– Ansikt til Ansikt med fotballgjengen er ett konkret resultat av dette arbeidet. Vi er sikre på at det er mange, både fotballinteresserte og andre, som vil få stort utbytte av denne samtalen. Her vil det bli fokus på alt fra ledelse til lidenskap, måloppnåelse, pågangsmot, drivkraft og suksess. Fotball er underordnet, men vi skal vel ikke se bort fra at vi kommer innom temaet, sier Strand.