Gå til sidens hovedinnhold

Mannskor og indianersang på søndagsmenyen

Artikkelen er over 2 år gammel

Huroindianernes julesang ble skrevet ned i 1642, 100 år før Kristiansund fikk by-status. Søndag kan du høre den i Kirkelandet kirke.

Men før den tid stiller seks kor mannsterke i Nordlandet kirke.

Egges Mannskor har sunget før jul i Nordlandet kirke i mange, mange år. Adventskonserten er ikke like gammel; dette er femte gang de sangglade herrene inviterer vennekor fra Nordmøre.

– Pågangen er stor. Vi har dessverre vært nødt til å avvise kor, for konserten kan ikke bli for lang, sier Per Bronnes i Egges Mannskor.

I år skal følgende kor delta: Quernes mandssangerforrening og Kor prima fra Averøy, Tingvollklang, Jazzåkoret fra Sunndal, Frimurerkoret og Egges Mannskor fra Kristiansund.

Egges og Frimurerkoret skal ha fellesnummer. Sjelden ser man et så stort mannskor på Nordmøre, som man gjør søndag klokken 17.00.

Indianer-julesang fra kirkekoret

Deretter kan kulturinteresserte vende snuten mot Kirkelandet kirke, hvor det er duket for en sjelden godbit klokken 20.00.

Kristiansund kirkekor og Operaens strykekvartett har også i år slått seg sammen for å gjøre adventstiden kortere. Søndag kveld har de hver sine avdelinger, men de har også fellesinnslag. Ellen Karberg, ny kantor i Nordlandet menighet, dirigerer koret og akkompagnerer.

Ny (vikar) dirigent fører ofte også til annet repertoar. Om det er forklaringen bak den kanadiske indianerjulesangen, vites ikke. Men det blir i hvert fall mer engelsk og amerikansk julemusikk denne gangen.

– Hos oss er vi i jula veldig opptatt av jesusbarnet og tar utgangspunkt i juleevangeliet. I andre land kan fokuset være litt annerledes. I år starter vi med begynnelsen på adventstiden og nærmer oss julehøytiden etter hvert, sier Steinar Saltnes, tidligere kantor i menigheten som nå har sin faste plass i bassrekka i koret.

Kommentarer til denne saken