Leste seg til premie

Kristian Mittet (fra venstre), Tsion Isaac og Jacob Gustad Jones er tre av mange som har lest mye i sommer. Tirsdag vanket det premier under avslutningen av SommerLes.

Kristian Mittet (fra venstre), Tsion Isaac og Jacob Gustad Jones er tre av mange som har lest mye i sommer. Tirsdag vanket det premier under avslutningen av SommerLes.

Artikkelen er over 2 år gammel

256 barn var med på SommerLes hos biblioteket i Kristiansund i år. Tirsdag var det tid for premier!

DEL

«Norges kuleste lesekampanje» ser ut til å være kulere enn noensinne.

Mens 186 barn var med på kampanjen i fjor, økte tallet i år til 256. Lesing av bøker sommers tid er rett og slett gøy, mener barna.

Tirsdag var samtlige deltakere invitert til premieutdeling og konsert med gruppa Mandarinsaft i Festiviteten. Langt fra alle deltakerne hadde møtt fram, og bare tre av premievinnerne var til stede. Men de anbdre vinnerne får selvsagt sine premier tilsendt.

Tsion Isaac (10), Kristian Mittet (9) og Jacob Gustad Jones (9) var tre av de leseglade som ble trekt ut som vinnere. Alle har brukt deler av sommeren til lesing, og de har ingen planer om å gi seg selv om høsstmørket har falt på.

Mye krim

Tsion er fra Eritrea og kom til Norge for fire år siden. Språk er viktig når man kommer til et nytt land, men Tsion leser ikke fordi hun føler hun må - det er bare rett og slett artig!

- Jeg leser mye. Det blir både skjønnlitteratur og faglitteratur, sier Tsion, som synes lesekonkurransen har vært morsomt.

Kristian og Jacob leser mye krim. Jacob, med engelsk far, leser også en del engelske bøker. Og av og til bøker med mye tull ...

Digital kampanje

 

Sommerles er en digital lesekampanje for barn fra 1. til 7. trinn. Barna lager seg en profil på sommerles.no, der de registrerer alt de leser og får poeng for hver leste side. Når de når ulike nivåer, kan de vinne digitale troféer og fysiske premier som hentes på biblioteket.

På sommerles-siden har man også kunnet følge med på sommerlesfortellingen «Jakten på tidstyven» og svare på spørsmål knyttet til den.

Artikkeltags