Brit Floyd utsolgt

UTSOLGT: Brit Floyd spiller over hele verden og er mektig populære også i Norge. I oktober er de i Braatthallen.

UTSOLGT: Brit Floyd spiller over hele verden og er mektig populære også i Norge. I oktober er de i Braatthallen.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Men arrangørene håper å finne rom for noen billetter til.

DEL

Pink Floyd-fans på Nordvestlandet var svært raske på avtrekkeren og sikret seg billett til Brit Floyd-konsert i Kristiansund 14. oktober. Billettsalget startet fredag morgen, og i løpet av søndag er de siste av de 1.200 utlagte billettene blåst bort.

– Helt fantastisk. Jeg trodde ikke vi skulle selge billettene så raskt, sier Thomas Ingebrigtsen, Tahiti-general som for anledningen har bistått Braatthallen med å få avtalen med Brit Floyd i havn.

Helt rått

Lyd- og lyseffektene rundt konserten i Braatthallen blir det råeste som noensinne er rigget til på disse kanter av landet. Og nettopp av den grunn, er det litt vanskelig for arrangørene å vite hvor stor plass alt utstyret trenger.

– Vi kan ikke selge flere billetter enn det vi får plass til av publikum. Vi skal ta en vurdering i hallen mandag. Håpet er at vi klarer å finne plass til noen flere, sier Ingebrigtsen.

Eventuelt ekstrabilletter vil bli annonsert mandag.

– Jeg regner med at det blir noen flere billetter, sier Ingebrigtsen.

Mange trailere

Publikum kan vente seg et voldsomt teknisk opplegg rundt bandet, de kommer med mange trailere. Teknisk sett har det aldri vært noe større i Kristiansund, det blir 15 musikere på scenen.

– Og du vil ikke tro hvor bra de er, jeg har selv hørt dem. Da David Gilmore fylte 50, var det flere av disse musikerne som spilte i bursdagen, sier Ingebrigtsen.

De har gjestet Norge flere ganger til stående jubel og smekkutsolgte hus, og nå kommer de altså til Kristiansund. Olavshallen i Trondheim, Grieghallen i Bergen og Oslo Konserthus er noen av de andre spillestedene i Norge i høst.

Over hele verden

Brit Floyd har blitt et verdensomspennende fenomen. Tirsdag 14. mars startet årets turnesesong, i Detroit. Brit Floyd skal gjøre om lag 40 konserter i USA.

– Dette showet har alle de viktige Pink Floyd-elementene, fantastisk lyd, oppslukende videodesign, et lysshow Kristiansund aldri har sett maken til og fantastiske låter. Det kommer musikk fra «The Dark Side of The Moon», «Wish You Were here», «The Wall», «Animals» og «Division Bell», samt hits fra de øvrige platene som nordmenn har lagt sin elsk på i 50 år. Man kommer ikke nærmere en Pink Floyd-konsert i disse dager, sier Ingebrigtsen, som ikke har problemer med å engasjere seg på en annen arena enn Tahitifestivalen.

– Det handler om å gjøre noe for byen, også utenom festivalsesongen. Det er flott det Operaen gjør, og så kan vi andre bruke vår kompetanse og våre kontakter til å få besøk av noe internasjonalt. Dette er jo noe vi lenge har snakket om.

Artikkeltags