Elsket og mislikt - du treffer ham i Kirkelandet kirke onsdag

Kjell Arild Pollestad i Kirkelandet kirke.

Kjell Arild Pollestad i Kirkelandet kirke.

Artikkelen er over 3 år gammel

Kjell Arild Pollestad er en omstridt teolog. Onsdag kveld kan du høre ham i Kirkelandet kirke.

DEL

Reformasjonens 500-årsjubileum nærmer seg slutten. I Kirkelandet kirke onsdag kveld vil pater Kjell Arild Pollestad (bildet) komme med et katolsk skråblikk på begivenhetene.

Reformasjonen har påvirket samfunnsutviklingen sterkt. Den har frembrakt eneveldige diktaturer, men også demokratisering. Den har fremmet inderlig religiøsitet, men også sekularisering.

Stor leseskare

Kjell Arild Pollestad er teolog, dominikaner, katolsk pater, oversetter, forfatter, samfunnsdebattant og reiseleder. Han er kjent for sine store språkkunnskaper, og snakker en rekke språk flytende.

Han har hatt en rekke oppgaver innenfor Den katolske kirke i Norge. Pollestad har med sine kåserier, essays og bøker vunnet seg en stor leseskare, og han har venner og nettverk langt inn i lutherske og venstreradikale kretser.

Ikke så begeistret

Men det er også dem i katolske kirken i Norge som ikke er så begeistret for Pollestad, noe som ble tydelig da det stormet som verst under beskyldningene mot ham tidlig på 2000- tallet.

Han deltar fremdeles i debatten, både innad og utenfor kirken. Tidligere i høst lanserte han bispedømmene som et velfungerende alternativ til ved innføring av nye regioner.

Som forkynner, forfatter, kåsør og reiseleder, samt som programleder i NRK’s serie «Tre muntre herrer i Roma», har pater Pollestad vunnet seg et større, allment publikum enn noen annen norsk, katolsk geistlig.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken