Manfred Mann's Earth Band til Retrofestivalen på Valsøya

Manfred Mann's Earth Band turnerer fortsatt og holder koken i imponerende grad. Bildet er fra danske SmukFest / Skanderborg Festival 2015.

Manfred Mann's Earth Band turnerer fortsatt og holder koken i imponerende grad. Bildet er fra danske SmukFest / Skanderborg Festival 2015. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

I år var Smokie på besøk, neste sommer kommer Manfred Mann's Earth Band.

DEL

En godt besøkt Hestholmen Retrofestival i august ga et godt økonomisk resultat. Det betyr at Lars Botten, Liv Bjerknes og Runar Gillebo kan ta sjansen på å invitere enda ett av de store engelske popbandene fra 70-tallet til Valsøya.

– Smokie var overraskende bra. Også Manfred Mann's Earth Band holder et godt nivå. Jeg har hørt dem, og det er ikke i tvil om at de holder koken. En proff gjeng, sier Lars Botten.

Bare på Valsøya?

Foreløpig ser det ut som om konserten på Hestholmen blir bandets eneste i Norge neste år. Det kan bli én til, lenger sør i landet.

– Dette er en gjeng som turnerer Europa rundt. Manfred Mann er fortsatt med, det samme tror jeg er tilfelle for et par av de andre fra originalbesetning, sier Botten.

– Og dette har du råd til?

– Vi fikk solgt alle de 1.200 billettene vi hadde i år. Ingen av oss tre tjener penger på dette, overskuddet pløyes tilbake. Det betyr at vi har en økonomisk ryggrad som gjør at vi kan gjøre slike avtaler uten å være avhengig av andre, sier Botten – som har med seg Valsøya camping som medarrangør.

– Og neste år utvider vi kapasiteten til 1.500!

Listetopper

Manfred Mann er oppvokst i Sør-Afrika, men flyttet til England i 1961. På 60-tallet kunne han notere seg for tre listetopper: «Do Wah Diddy», «Pretty Flamingo» og «Mighty Quinn».

Manfred Mann's Earth Band ble startet i 1971 og skulle være et kompromissløst band med musikken i sentrum, men med et litt mer salgbart tilsnitt enn mye av den progressive rocken på den tiden. Bandets store gjennombrudd kom med Bruce Springsteen-låten «Blinded by the Light» i 1977.

Også singelen «Davy's on the Road Again» fra albumet «Watch» i 1978, ble en stor hit.

Manfred Mann's Earth Band har holdt på uttrykket sitt og er kjent for å holde en høy standard, hvis vi skal tro konsertomtalene som florerer på nettet.

I 2006 spilte de på Tahitifestivalen i Kristiansund for bortimot 2.500.

Båt fra byen

Manfred Mann's Earth Band går på scenen lørdag 3. august klokka 22 og er ferdig før midnatt. Da tar lokale New Motion over.

Fredagen er det kjenningene i Måddjhau som skal i aksjon. Det blir også et annet band samme kvelden, men der har ikke Lars Botten alle detaljene klare ennå.

Smokie skapte kjempestemning på Hestholmen i august i år.

Smokie skapte kjempestemning på Hestholmen i august i år.

Neste år blir det også satt opp båt («Gripskyss») fra Kristiansund. For 800 kroner får du både båttur og billett. Turen går fra byen klokka 18.30, med retur klokka 24. Båten har plass til 62.

Billettsalget starter rundt 1. november.

Artikkeltags