– Blir motivert av å få Drømmestipendet

En glad Mari Jystad Halse sammen med rektor ved Kulturskolen for Indre Nordmøre, Torbjørn Larsen, ordfører Ola Rognskog og Lars Steinberg fra Norsk Tipping.

En glad Mari Jystad Halse sammen med rektor ved Kulturskolen for Indre Nordmøre, Torbjørn Larsen, ordfører Ola Rognskog og Lars Steinberg fra Norsk Tipping.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Først fikk hun Drømmestipendet på 15.000 kroner. Så satte Mari Jystad Halse seg til pianoet og framførte sin egen «High Heels».

DEL

18-åringen fra Halsa har allerede blitt et kjent ansikt og en kjær stemme blant musikkinteresserte på Nordmøre. Mari er både låtskriver og sanger, samt at hun spiller gitar og piano. Onsdag var det tid for ekstra oppmerksomhet, da hun fikk Drømmestipendet i forbindelse med Kulturskolens sommerkonsert på Halsa skole.

– Jeg er stolt over å få dette stipendet, og føler meg satt pris på. Dette gjør meg enda mer motivert å holde på med sang og musikk som jeg brenner for. Så mange takk, sa Mari Jystad Halse.

Mulig å få hjelp

Drømmestipend-diplomet ble overrakt av ordfører Ola Rognskog, mens sjekken på 15.000 kroner ble overrakt av Lars Steinberg fra Norsk Tipping.

– Vi i Norsk Tipping føler oss tett knyttet til kulturlivet, og kanskje spesielt til ungdom som bærer på en drøm om at musikk, sang, teater eller bildekunst skal bli noe de kan leve av. For at du skal nå målet, må du også ville det nok; orke å holde fast i drømmen. Heldigvis er det mulig å få hjelp på veien, for eksempel via oppmuntring og anerkjennelse. Det å bli sett for innsatsen du legger ned, og det du får til, kan være nok med å holde motivasjonen ved like, sa Lars Steinberg.

Startet tidlig

Mari Jystad Halse var bare åtte år da hun skrev sin første låt. Den handlet om 17. mai sine store gleder.

Da hun var 11 år gammel begynte hun på Kulturskolen på Indre Nordmøre, først med gitar, så sang og piano. Der gikk hun i seks år.

Hun var med i bandet The Real Passion, og fortsatte å skrive låter. Da hun var 14 år ga bandet ut to låter på CD og Spotify.

Høsten 2015 begynte hun på musikklinja ved Atlanten videregående skole. Der ble hun introdusert for jazzen, og det ble en sjanger hun aktivt jobbet med, parallelt med popmusikken. Eget jazzband fikk hun også, samt engasjement med Kristiansund Storband. I tillegg til dette har skolen sendt henne til Oslo en gang i måneden for at hun skulle få sangtimer hos Siril Malmedal Hauge, som er en dyktig jazzsanger.

Liker å komponere

Mari er også med i Young Voices, et talentprogram for unge sangere i Trondheim.

Dessuten har hun deltatt på et komposisjonsprosjekt på Norges musikkhøgskole, kalt «Jenteprosjektet komposisjon»

– Komposisjon er min store interesse. Det å skape noe er en utrolig følelse. I slutten av 2017 slapp jeg mitt eget artistnavn; CALI. Jeg interesserer meg også for musikkteknologi, og bruker mye tid inne på musikkprogrammer som Logic pro x, som jeg bruker til å produsere min egen musikk med. Drømmen min er å lage musikk som kan være nyskapende, og at jeg kan bli en utøvende musiker, sier Mari Jystad Halse.

Dyktige ungdommer

Før hun mottok Drømmestipendet, fikk publikum høre mange andre unge dyktige utøvere, som nå får undervisning ved Kulturskolen for Indre Nordmøre.

At det er noen av disse som kanskje en gang i framtiden kan få samme stipendet, skal vi ikke se bort fra. Publikum fikk høre mange dyktige pianister, sangere, gitarister og «trommiser».

Artikkeltags