Gå til sidens hovedinnhold

Feirer hjemkomst med konsert

Artikkelen er over 3 år gammel

Øyvnd Weiseth returnerer fra Liverpool og feirer med konsert i hjembygda Halsa.

Fredag 11. august blir det konsert i Halsahallen. Øyvind Weiseth har vært i Liverpool og studier ved Liverpool Institute of Performing Arts (Lipa). Når han nå returnerer til hjemlige Halsa, setter han like godt opp en konsert sammen med Camilla Sky og Jo Sverre Sande.

Med støtte fra Surnadal Sparebank, Bunnpris Halsa og kommunens næringsfond, legges det opp til en helaften publikum sent vil glemme.

Cover-aktuell

Camilla Sky er Lipa-student i Liverpool, og har ifølge Weiseth en eterisk stil bestående av vakre melodier og følsomt gitarspill. Med referanser som Joni Mitchell, Aurora, Kate Bush og Susanne Sundfør er kontakten, historien og nerven i fokus.

Hun er aktuell med sin coverversjon av Echo and the Bunnymens «The Killing Moon» sammen med produsent og surnadaling Jostein Ansnes.

Jo Sverre Sande begynner å bli en lokal stjerne publikum setter stadig større pris på. Han spiller ektefølt pop på rindalsdialekt. Sande har med få utgivelser allerede rukket å få flere sanger listet på NRKP1 Trøndelag og Møre & Romsdal samt blitt anbefalt på NRKP3 Urørt.

Sommeren 2016 mottok Sande et stipend på Musikkfest Trondheim, som en av de mest lovende artistene i Midt-Norge. Han er booket til Trondheim Calling, som er Norges største nasjonale musikkonferanse og showcasefestival, og skal ut på Rikskonsert-turné skoleåret 2017/2018.

Inspirert

Weiseth er vokalist og låtskriver som skriver solnedgangspop både på norsk og engelsk. Inspirert av artister som Kings of Leon, Coldplay og Bernhoft, bærer musikken preg av intrikate melodier og harmonier flettet sammen med gitardrevet indiepop.

I løpet av de siste årene har han blitt spilt støtt og stadig på NRK P1 Møre & Romsdal, samt andre lokale radiostasjoner med sine singler «Inside Our Minds», «Hold On» og «Eventyr». I senere tid har tekstene gått mer og mer over til norsk, og hans neste utgivelse vil være på kav halsalending.

Kommentarer til denne saken