Gå til sidens hovedinnhold

Imponerer dommerne nok en gang

Artikkelen er over 2 år gammel

Idolsirkuset ruller videre, og Øyvind Weiseth fra Halsa henger med.

Fredag kveld gikk han videre fra bootcampens andre dag. Det kunne vi se på TV 2.

Denne gangen stilte deltakerne seg opp foran dommerne i en trio.

Weiseth sto på scenen sammen Sophie Nordrum Kroken (21) fra Asker og Shira Akkermans (31) fra Oslo. Han forteller at de måtte sette sammen trioene selv.

– Jeg hadde snakket litt med Sophie allerede, og da dommerne kom med oppgaven satt vi ikke så langt fra hverandre. Jeg sendte henne bare et blikk og tegn til at jeg ville samarbeide med henne, og fikk en tommel opp tilbake. Det var litt sånn som vi gjorde på barneskolen; satte meg nær noen som jeg ønsket å samarbeide med. Jeg fikk i alle fall den følelsen, ler 25-åringen.

Krevende

Sophie Nordrum Kroken hadde på sin side fått kontakt med Shira Akkermans, og dermed var trioen på plass.

Sangvalget var litt dommerstyrt og litt etter hvem som kom først inn til rommet der arkene med sangforslag lå.

– Siden vår trio kom på plass fort kunne vi løpe inn i rommet der arkene med sanger lå ført, og da var muligheten flest. Det var fem låter på hvert ark. Litt diskusjon ble det, for to av oss var mer old school enn den tredje, men etter å ha hørt gjennom Journeys 80-tallsklassiker «Don’t Stop Believin’» noen ganger ble det den. Den var mitt første ønske. De andre sangene var mer ukjente for meg.

Les også

Øyvind er ett skritt nærmere direktesendingene

Klokka var langt over barne-tv-tid da oppgaven ble delt ut. Deltakerne var sliten etter en lang dag, men det var bare å grav fram nye krefter og bruke kvelden og deler av natta til å øve. Tidlig dagen etter var det tilbake i studio for nye runde foran dommerne.

– Det kaller det ikke bootcamp for moro skyld. Det var beinhardt. Krevende både fysisk og psykisk. Natta før vi skulle synge i trio sove jeg nesten ikke. Adrenalinet kokte, og jeg merket at for hvert nåløye jeg passerte jo viktigere ble konkurransen, sier Weiseth.

Overraskelse

Hele trioen imponerte dommerne nok til å få bli med videre.

– Nå er jeg hundre kilo lettere, sa Weiseth i et kort intervju etter at dommen var klar.

Det betyr at vi ser musikeren fra Halsa igjen også neste uka. Bootcampens dag tre sendes på TV 2 onsdag 26. september. Da skal alle synge solo, men med et band i ryggen.

Deltakerne blir svært overrasket når de oppdager at det sitter et stort publikum i salen, i tillegg til dommerne.

Les også

– Jeg var skeptisk, men Idol er så mye mer enn det du ser på tv

 

Kommentarer til denne saken