I år blir det felles kulturminnedag for nykommunen

FELLES: Arbeidsgruppe samfunnsutvikling for Heim kommune er koordinator for kulturminnedagene 2018: Malin Sæther (til venstre), Reidar Klungervik, Olav Hunnes, Gunn Hilde Opsahl, Trine Kristiansen Glåmen, Kristin Follet og Ragnhild Godal Tunheim.

FELLES: Arbeidsgruppe samfunnsutvikling for Heim kommune er koordinator for kulturminnedagene 2018: Malin Sæther (til venstre), Reidar Klungervik, Olav Hunnes, Gunn Hilde Opsahl, Trine Kristiansen Glåmen, Kristin Follet og Ragnhild Godal Tunheim. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Kulturminnedagene arrangeres i Norge for 25. året på rad og foregår 8.–16. september. Lag og foreninger inviteres med dette til å bidra i fellesarrangement for Halsa, Hemne og Snillfjord lørdag 8. september på Vinjeøra.

DEL

Nye Heim kommune arrangerer Kulturminnedagen 8. september 2018 ved Bua – Gammeløra – på Vinjeøra. Årets nasjonale tema er: «Typisk norsk – ikke bare norsk».

- Lag og foreninger i Nye Heim kommune inviteres til å være en del av arrangementet og oppfordres også til å samarbeide om aktiviteter. Har ditt lag/din forening lyst til å bidra, gir dere beskjed om hva dere ønsker å bidra med, skriver nykommunen i en pressemelding.

I Halsa er Ragnhild Godal Tunheim kontaktperson.

– Fristen er 1. august. Vi ber også om at det estimeres en kostnadsramme på det dere vil bidra med, fortsetter Tunheim.

Organisering og tilrettelegging blir ivaretatt i samarbeid med ansatte på kultur i Nye Heim kommune. Det kalles inn til felles møter med alle aktørene som melder sin interesse for arrangementet.

– Sammen skal vi skape et flott arrangement for alle i Nye Heim kommune, både gamle, unge og de midt imellom, sier Tunheim.

Mangfold

Årets Kulturminnedager inngår som en del av det europeiske kulturarvåret 2018, der formålet er å feire den mangfoldige europeiske kulturarven, vise at kulturen ikke er statisk og at vi deler en felles historie og identitet. Tema for årets Kulturminnedager og Kulturarvåret er derfor «Typisk norsk – ikke bare norsk».

Tematikken er ment som inspirasjon for kulturminnedagsarrangører over hele landet og kan være med på å sette søkelyset på hva som definerer den norske og den lokale kulturarven. Hva er norsk og hvordan har lokalsamfunnet blitt påvirket i møte med verden, folk og andre kulturer?

Her kan man forme et kulturminnedagsprogram rundt for eksempel identitet, samferdsel, handel, reise, matkultur, tro og tradisjonshåndverk.

I 2017 ble det registrert 250 lokale arrangement i Norge med et samlet besøkstall på rundt 50.000.

I 2018 håper man å se flere arrangement der Fortidsminneforeningen er med i planlegging og gjennomføring av den lokale markeringen.

Alle arrangement som er påmeldt før 12. august vil vurderes til Kulturminnedagsprisen på 30.000 kroner. Påmeldte arrangement vil også motta kulturminnedagsplakater og være med i den landsdekkende oversikten og Kulturminnedagenes fylkesvise pressemelding for august.

Artikkeltags