Hagerup presenterer Elstad

PORTRETTERT: Forfatteren Hilde Hagerup har skrevet bok om foratteren Anne Karin Elstad. Mandag kveld 10. desember kommer Hagerup til Elstadsamlingen på Otnes for å fortelle om boken.

PORTRETTERT: Forfatteren Hilde Hagerup har skrevet bok om foratteren Anne Karin Elstad. Mandag kveld 10. desember kommer Hagerup til Elstadsamlingen på Otnes for å fortelle om boken. Foto:

Hilde Hagerup har portrettert forfatteren Anne Karin Elstad.

DEL

Mandag 10. desember kommer forfatter Hilde Hagerup til Elstadsamlingen på Otnes i Halsa for å presentere – og selge – sin nylig utgitte bok «Som hennes dager var», som er et portrett av Elstad (1938-2012).

Det er Aschehoug som gir ut boka til Hilde Hagerup, som er datter av Klaus og barnebarn av Inger Hagerup.

Valsøyfjordingen Elstad debuterte som 38-åring med den historiske romanen «Folket på Innhaug» i 1976, og ble en av landets mest folkekjære forfattere.

I boken «Som hennes dager var» portretteres hun av Hagerup, blant annet ved å vise Elstads sterke tilknytning til slekten på Nordmøre og stedet hun kom fra. Ifølge forlagets egen beskrivelse av boken, følger Hagerup Elstad fra barndommen, der tapet av moren ble et vendepunkt, til lærerutdanning, tre barn, tre ekteskap og en eventyrlig suksess som forfatter.

Boken til Hagerup er allerede anmeldt i flere aviser. Turid Larsen i Dagsavisen synes boken er spennende, underholdende og en skarp fortelling om en av Norges mestselgende forfattere.

Artikkeltags