Gå til sidens hovedinnhold

Øyvind og Kristian videre i Idol

Artikkelen er over 2 år gammel

– Dude, det der var ikke en audition. Det der var en konsert, var dommer Gunnar Greves umiddelbare reaksjon etter at Øyvind Weiseth fra Halsa hadde gjennomført sin audition på TV2-programmet Idol fredag kveld.

Med gitaren trygt plassert mellom hendene framførte han Highasakite-låten «Samurai Swords».

- Det er ikke spørsmål en gang, vi kan bare si det, sa dommer Silje Larsen Borgan, før hun fikk med seg Greve og sistemann i dommerpanelet, Tshawe Baqwa, i et unisont ja.

Weiseths kommentar var enkel:

– Dette betyr sjuk mye.

Helt i andre enden av programmet, som sistemann ut denne kvelden, var det Kristian Raanes. En kar fra Orkanger men med aner til Aure. Han stilte til audition i Trondheim.

TV2 viste fram Raanes på sin instagramkonto noen timer før programmet startet. Teksten til bildet var noe kryptisk:

tv2norge@idolnorge-programleder @katarinaflatland har tatt saken i egne hender og lett etter popstjerne-materiale i Trøndelag. Om dommerne sender Kristian videre ser du i Idol fra kl. 20.00 på TV 2 og @tv2sumo #IdolTV2 #IdolNorge @kristianraanes

I programmer får vi se at Flatland tar turen til en leilighet i Trondheim, med den beskjed om at hun har fått tips om en drivende god gitarist, som også er god til å synge. Raanes blir intervjuet i leiligheten, sammen med en kompis og forteller om guttedrømmen om å bli popstjerne, og hvordan han har sunget når huset har vært tomt.

– Jeg har per dags dato nesten aldri sunget ei strofe når mamma og pappa har vært hjemme.

– Hva sier du til å bli med meg på audition til Idol, spør programlederen.

– Livsfarlig, svarer han kjapt.

Flatland blir med Raanes inn til dommerne, og forklarte kort at hun har saumfart Trøndelag og funnet en dyktig kar.

Som Weiseth har Raanes gitaren på magen. Låten han hadde valgt var Tupelo av Jason Isbell, og fra første tone hadde han dommerne i sin hule hånd.

– Nå var vi på kjøretur. Med venner, i en bil, og alle føler et kall om å holde kjeft og bare høre på musikken, er Gunnar Greves kommentar etter opptredenen. 

Med den beskjeden ble det et unisont ja også på Kristian Raanes. Tshawe Baqwa mente opptredenen var topp tre denne dagen.

Veien videre for de som slapp gjennom første rundt i det populære talentprogrammet er en camp i Oslo. Sendingene derfra starter onsdag 19. september.  Da får vi på et tidspunkt se igjen de to nordmøringene.

Kommentarer til denne saken