Gå til sidens hovedinnhold

Øyvind er ute av Idol, men du kan stemme ham inn igjen

Artikkelen er over 2 år gammel

– Denne tvisten er helt sjuk, og det var ingen av oss som så den komme. Denne sesongen av Idol overrasker stadig, sier Øyvind Weiseth etter at topp ti i det TV 2-sendte talentprogrammet er avslørt fredag kveld. 

Selv har han visst om utfallet, og tvisten, siden opptakene ble gjort i juni. Det har vært lang måneder, mye pokerfjes, men han tror uka som kommer blir like tøffere.

Tvisten er nemlig den at det norske folk kan stemme inn en ellevte deltaker til direktesendingene, som starter fredag 5. oktober. Det betyr at de fem som egentlig ble sendt ut av konkurransen, får en ny sjansen, men uten å gjøre flere opptredener.

Seerne må stemme basert på det de har sett gjennom de programmene som er sendt til nå.

Vil du se Øyvind Weiseth videre i Idol-sirkuset kan du stemme han fram via sms, telefon eller over TV 2 sine hjemmesider.

TV 2 opplyser følgende nummer for å stemme på Øyvind:

SMS 5 til 26700 (5,-kr) eller ringe tlf. nr. 829 49 205 (5,-kr) Du kan stemme  i 24 timer, fram til klokka 21 lørdag 29. september.

I videoen under forteller Øyvind hvorfor du skal stemme han videre.

 

I sendingen kunne vi se en gruppe unge mennesker med følelsene utenpå. Weiseth felte noen tårer i intervjuene, og det er ingen tvil om at musikken betyr mye for dem alle.

- Jeg er skuffet, sa han til de andre deltakerne da han kom ut fra rommet der sommerne satt.

– Hva tenkte du da dommerne sa du ikke var videre, spør vi?

– Jeg var egentlig ikke overrasket. Jeg hadde det på følelsen hele dagen. Jeg startet dagen med å gå på ei ismaskin på hotellet. Fikk softis over hele meg, og måtte tilbake og skifte klær. Dagen startet med andre ord dårlig, ler 25-åringen.

Fra spøk til alvor legger han til at låtvalget på den siste opptredenen ikke var optimalt.

– Tshawe Baqwa (dommer, jour anm.) kalt meg falsettkongen, og det ble kanskje mye av det. Jeg fikk ikke vist bredden min, og på den siste låta fikk jeg heller ikke vist formidlingsevnen min. Låta, «I Can’t Make You Love Me» handler om ikke gjengjeldte følelser, og jeg har nok erfaring til å legge mer sjel i låta enn det jeg gjorde. Det er noe vi alle kan kjenne oss igjen i, så jeg skulle helt klart levert bedre, på alle måter. Men det hører med til historien at jeg, alle, var veldig sliten. Det var dag fire av bootcampen, og selv om jeg hadde sovet godt, var det tøffe dager.

Etter opptredenen måtte deltakerne vente en stund på dommernes avgjørelse. Weiseth forteller om en spent, men god stemning i rommet. Han forteller om en sammensveiset gjeng som er blitt godt kjent, og som støttet hverandre uansett utfall.

Da alle hadde fått svar, ville Weiseth ringe pappa og fortelle at nå var det over. Det fikk han ikke lov til av produksjonen. 

Mer å komme med

De fem som hadde fått et nei, ble sendt inn i et annet rom, hvor det var mer venting og filming av et takk-for-meg-intervju før beskjeden om at de fikk en ny sjanse kom.

– Her er det mulig jeg banner på tv. Jeg håper de har klippet det bort, men jeg sa rett og slett fy f.....!

Hvem av de fem som får den ellevte plassen til direktesendingene avsløres på TV 2 kommende onsdag.

Weiseth skal til Oslo å gjøre opptak innen den tid, og han er forberedt på dager med høy puls.

– Til nå har jeg visst utfallet, nå vet jeg ingen ting. Det blir sjuk spennende. Jeg har kjempelyst til å gå videre, og håper Nordmøre, hele Møre og Romsdal, Trøndelag for den del, er patriotisk og stemmer meg inn. Jeg er den av oss fem om representere dette området. Jeg har så mye mer jeg vil vise, og kommer jeg videre skal jeg gi alt fra første sekund. Jeg lover, avslutter musikeren fra Halsa.

Kristian Raanes, fra Orkdal, men med familie fra Aure, er blant de ti som dommerne har sendt direkte videre.

- Dette er en mulighet jeg gjerne vil ha, sa han i ett av intervjuene underveis i fredagens program.

Se hans opptreden i videoen under.

 

Kommentarer til denne saken