Soloplate med sterkt nordmørsmannskap

Gro Kjelleberg Solli har med seg blant andre Øystein Sandbukt (til høyre) på sin nye plate. I midten Unni Boksasp. Bildet er tatt under Operafestukene i år.

Gro Kjelleberg Solli har med seg blant andre Øystein Sandbukt (til høyre) på sin nye plate. I midten Unni Boksasp. Bildet er tatt under Operafestukene i år.

Artikkelen er over 2 år gammel

Gro Kjelleberg Solli har med seg et lag sterke nordmørsmusikere når hun nå kommer med solo-plata «Stien eg fann».

DEL

Det er et utvalg av melodiene som har fulgt Gro Kjelleberg Solli på konsertscener de siste årene som nå er samlet på plate.

Med seg har hun sunndalingen Øystein Sandbukt og gjemnesingene Erik Oddmund Fostervoll og Marit Aspås – musikere som Gro har samarbeidet med lenge.

– Du får høre folketoner fra Nordmøre og Romsdal, stubber og viser fra Os i Østerdalen og Røros samt tre egne sanger som viser mitt uttrykk i dag, skriver Gro Kjelleberg Solli i en pressemelding.

I godt selskap

Hun er født i Angvik i 1973, men har siden 2003 bodd i Os i Østerdalen. Hun jobber som frilans folkemusiker i tillegg til å ha deltidsstilling ved Os kulturskole. Hun har to ganger vunnet klasse A under Landskappleiken, og er godt forankra i folkemusikkmiljøet.

Gro er utdannet folkemusiker/musikkpedagog ved Høgskolen i Telemark og Norges musikkhøgskole. Der hadde hun Sondre Bratland, Kirsten Bråten Berg, Ragnhild Furholt og Berit Opheim som sanglærere – blant de fremste i landet på sitt felt.

– Folkemusikken var opprinnelig bruksmusikk. Om det var for å bysse barnet i søvn, underholde, gi håp eller danse, fantes det alltid en sang. På denne plata har jeg samlet noen av tekstene og noe av musikken jeg fant. Jeg håper det faller i smak, sier Solli.

Artikkeltags