Fortsetter samarbeidet – og fyller kirka med gospel

Kathelin Wiik Silseth (foran fra venste), Arild Brekken, Miriam Venås, Olav Tornes og Olav Sæter, sammen med Gossen Gospel Voices og felleskorpset Batnfjord Musikklag og Eide Hornmusikk, advarer mot full trøkk under gospelkonserten i Øre og Eide kirke

Kathelin Wiik Silseth (foran fra venste), Arild Brekken, Miriam Venås, Olav Tornes og Olav Sæter, sammen med Gossen Gospel Voices og felleskorpset Batnfjord Musikklag og Eide Hornmusikk, advarer mot full trøkk under gospelkonserten i Øre og Eide kirke

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Batnfjord Musikklag og Eide Hornmusikk satser mot nye høyder sammen med Gossen Gospel Voices.

DEL

– Et skikkelig artig fellesprosjekt. Jeg gleder meg til hver fellesøvelse, forteller saksofonist Siv Larsen entusiastisk – veldig klar for ei ny økt med full skjerpings og terping i Eide kirke sammen med sine 35 medmusikkanter i Batnfjord Musikklag og Eide Hornmusikk.

Og denne kvelden for første gang i samspill med gospelkoret fra Gossen

–Dette kan best beskrives som et rett trivelig interkommunalt samarbeid, kommer det fra sidemann Jøran Naas, før musikalsk leder Arild Brekken krever full oppmerksomhet.

Jøran innrømmer likevel glatt at saksofonistene har noe kompliserte greier på notearket som han ennå ikke helt har funnet ut av. Noen høye toner helt der oppe som han er fast bestemt på å mestre i løpet av kvelden.

Ville fortsette

Korpsleder Olav Sæter i Batnfjord Musikklag forteller at ingen av korpsene var motiverte til å avslutte det knirkefrie samarbeidet over kommunegrensa etter fjorårets suksessfulle fellesprosjekt med Storbandaften, som trakk fulle hus både på Eide og Batnfjordsøra.

– På nyåret var derfor notene allerede klare, og for oss bare å begynne og øve på gospelrepertuaret, som består av 13 innslag. Samtidig kom vi på tanken at det kanskje ville bli litt mer svung over det hele med en solist med på laget. En solist som før samtalen var over var blitt til et helt gospelkor, smiler Sæter, med dirigent og solist Miriam Venås i Gossen Gospel Voices ved sin side.

De var for øvrig var svært fornøyd etter første møte med felleskorpset.

– Å synge med korps er en helt ny opplevelse for oss, så det var ikke fritt for at vi var litt spente. Men dette gikk over all forventning!

Fullt trøkk

Fornøyd med økta var også musikalsk leder Arild Brekken og hjelpedirigent Olav Tornes.

– Her er det bare finpussen som gjenstår fram til konsertkveldene fredag 22. mars i Øre kirke og i Eide kirke lørdag 23. Mars. Konserter der alle må belage seg på full gospel-trøkk, understreker de to dirigentene ettertrykkelig.

Artikkeltags