Minst - men likevel størst

Frei Barnekor ble godt mottatt av korister fra Aure og Gjemnes under adventskonserten til Gjemneskoret  i helga

Frei Barnekor ble godt mottatt av korister fra Aure og Gjemnes under adventskonserten til Gjemneskoret  i helga

Av

30 smånisser tok turen over Krifastbrua - og sjarmerte gjemnesingene i senk.

DEL

Det har blitt en tradisjon at Gjemneskoret  inviterer til adventskonsert i samfunnshuset på Batnfjordsøra  første søndag i advent,  og  i år med  Frei  barnekor og Aure songlag  som  gjestekor.

Men før vertsskapet  kunne ønske velkommen, måtte først flere stoler og bord rigges på plass. Til stor overraskelse ble det nemlig  stinn brakke etter at det  var brakt på det rene at Lillestrøm er årets cupmestre i fotball.

- Nesten like mye folk som på  Storlygar’n, understreker leder Else Karin Hals i Gjemneskoret fornøyd,  før hun blir etterlyst i korrekka.

Røde kinn og nisselue

Frei barnekor var et nytt bekjentskap for de fleste,  men sjarmerte så det holdt med å synge av hjertens lyst – med røde kinn og nisselua på snei.

Martine og Pernille Hoel Olsen rister på hodet på spørsmålet om de har sunget i Batnfjord  før.

- Men mange andre plasser, altså! understreker tvillingene, som røpet at de allerede har sendt ei ønskeliste til julenissen, med ønske om ei skilpadde, iphone og  mobiltelefon under juletreet i år.

Aure songlag bemerket seg mest ved  å gi opp, etter å ha forsøkt seg på «O bli hos meg» to ganger.

- Nei, dette går ikke, denne hopper vi over og fortsetter videre i programmet! beordret  dirigent Monica Bygseth flirfullt , til smålatter og applaus fra salen. 

Resten av repertoaret fremførte de utmerket.

Kortreist kultur

I år var det ekstra mange aktører fra kulturskolen som bidro.  Alt fra dansere , strykere og solister som på hver sin måte gav oss tilhørere en flott, kortreist kulturopplevelse, til alt overmål helt gratis!

– En glede å få jobbe med, skryter danselærer Ingrid Bøe, etter å ha loset små ballerinaer  gjennom «Desemberdans», til stor begeistring fra salen… fFør tilhørerne danset seg ut i desembermørket  i god førjulsstemning.

Artikkeltags