Åsne Seierstad til Kristiansund

Åsne Seierstad kommer med boken «To søstre». Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Åsne Seierstad kommer med boken «To søstre». Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Åsne Seierstad kommer førstkommende mandag til biblioteket i Kristiansund for å snakke om boken sin «To Søstre». Bokbadet er en del av BYSMART-foredragene i neste uke, som arrangeres av Møre og Romsdal fylkeskommune og bibliotekene i Molde, Ålesund og Kristiansund.

Seierstad vil under foredraget ta publikum med på søstrenes reise til Syria og farens desperate kamp for få dem hjem igjen.

Kan bli kø

- Forfatteren har høstet svært god kritikk for den siste boken sin, og vi er stolte av å få henne på besøk til biblioteket. Boken tar opp svært aktuelt tema som radikalisering av ungdom og krigen i Syria. I tillegg omhandler den de menneskelige sidene som forholdet mellom far og barn og familiens sorg, som mange kan kjenne seg igjen i, sier Elisabeth Soleim, biblioteksjef i Kristiansund.

Hun venter kø disse dagene, og mener det er lurt å møte opp tidlig for å sikre seg en sitteplass.

Gode tilbakemeldinger

Seierstad fikk terningkast seks av VG for boka, og Aftenposten skriver at den kanskje er «høstens viktigste sakprosautgivelse». Åsne Seierstad er journalist og forfatter, med både nasjonal og internasjonal suksess. «Bokhandleren i Kabul» lå på New York Times si bestselgerliste i over ett år, og den samme avisa plasserte «En av oss: En fortelling om Norge» på topp ti-listen over de beste bøkene i 2015. Seierstad har også skrevet bøker fra Irak, Serbia og Tsjetsjenia.

Artikkeltags