Gratis påfyll på biblioteket

Ida Ørjansen Heggem ønsket seg et tilbud som gir faglig påfyll på fritiden. Biblioteksjef Elisabeth Soleim tente på ideen, og nå blir det Påfyll.

Ida Ørjansen Heggem ønsket seg et tilbud som gir faglig påfyll på fritiden. Biblioteksjef Elisabeth Soleim tente på ideen, og nå blir det Påfyll.

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Utover høsten inviterer biblioteket i Kristiansund til foredrag med alt fra valgforskere til forfattere.

DEL

Arrangementet har fått navnet Påfyll, og er blitt til etter et initiativ fra Ida Ørjansen Heggem.

Hun er kristiansundsjente, men har studert fem år i Trondheim. For to år siden kom hun hjem igjen etter å ha fått kontrakt med Kom Trainee.

Vel hjemme oppdaget hun at hverdagen består av mer enn jobb, og hun savnet tilbud som de større byene varter opp med.

– Jeg savnet arrangementer rettet mot unge voksne som gir et slags faglig påfyll. Trondheim har sånt, og på Litteraturhuset i Oslo er det arrangementer hele tiden.

Ida sendte en e-post til Kristiansund kommune hvor hun la fram tankene sine. E-posten gikk litt rundt i organisasjonen, og endte til slutt hos biblioteksjef Elisabeth Soleim.

Hun tente på ideen, og sier den er i akkurat samme gate som det biblioteket selv lenge har drømt om å få til.

Tre samlinger

I den samme perioden varslet Møre og Romsdal fylkesbibliotek at det var tid for å søke om støtte til ulike tiltak ved bibliotekene.

– Vi var veldig heldig med timingen. Vi sendte en søknad, og etter noen uker fikk vi beskjed om at vi kunne få penger. Da var det bare å hive seg rundt og snekre et program, sier damene.

Første Påfyll arrangeres 3. september. Da kommer professor og velkjent valgforsker Bernt Aardal. Han skal prate om det politiske landskapet sett fra velgernes ståsted, med noen visitter til høstens kommunevalg.

– Han sa ja med én gang da vi ringte. Han har bodd noen år i byen, og synes det var hyggelig å bli invitert opp hit, sier Soleim.

Åpent for alle

13. oktober kommer seniorforsker Morten Bøså, og 19. november blir det et slags bokbad med Linnéa Myhre.

– Vi synes vi har fått til et variert og spennende program for høsten. Målgruppa vår er hjemflyttede, unge voksne, men arrangementer er selvsagt åpent for alle. Det blir litt førstemann til mølla- prinsippet, for det er ikke plass til hundrevis inne på biblioteket, sier Heggem.

Alle arrangementene til Påfyll er gratis.

Artikkeltags