Berit Ivy (31) fra Averøy deltar på Farmen

Berit Ivy Junge (31) fra Averøy er klar for TV2-programmet «Farmen».

Berit Ivy Junge (31) fra Averøy er klar for TV2-programmet «Farmen». Foto:

Én av 14 som flytter inn på Lundereid gård i Telemark for å delta i TV2s reality-tv-serie.

DEL

Siden 2001 har TV 2-programmet Farmen gått på norske fjernsynsskjermer, med stor suksess. Realityserien er en av kanalens mest sette og populære programmer.

Konseptet er enkelt: Samle x antall mennesker. La de bo på en gård. Oppdrag: «Lev og overlev slik folk gjorde for 100 år siden, det vil si uten dagens moderne hjelpemidler».

Gjennom sesongen vil tv-seerne - erfaringsmessig - få se heftige doser maktspill og intriger. Ikke sjeldent blusser et og annet kjærlighetsdrama også opp i tv-ruta. Hver uke må to utvalgte deltakere kjempe en duell der den tapende part må forlate farmen. Til slutt vil følgelig én vinner stå igjen.

Sabotasje og juks

Om cirka to uker er det klart for enda en runde. Da flytter 14 deltakere inn på gården Lundereid (to mil utenfor Kragerø i Telemark) for å drive gården etter beste evne, i god 1919-årgang-ånd.

Én av årets deltakere er fra Nordmøre. Hun heter Berit Ivy Junge, er 31 år, singel og politietterforsker.

Til TV 2 sier Junge følgende:

– Jeg har veldig lyst til å lære og utnytte ressursene vi har i samfunnet og ikke ta det for gitt. Det er noe jeg kan lite om, så det er en mulighet for å få en grunnleggende innføring i det.

Årets deltakerliste ble sluppet av TV 2 lørdag morgen, og ifølge presseskrivet fra kanalen heter det at 31-åringen ikke tror hun kommer til «å etterforske verken sabotasjer eller forsøk på juks, men noe fra politiyrket tror hun kan komme til nytte».

– Jeg har møtt utrolig mange ulike mennesker i jobben min, og ser på meg selv som en god menneskekjenner. Så det tar jeg med meg, sier hun.

Årets sesong av Farmen utspiller seg på storgården Lundereid i Sannidal utenfor Kragerø. Året er 1919 og det er oppgangstider, velstand og overflod i Norge, heter det i presseskrivet fra TV2.

Årets sesong av Farmen utspiller seg på storgården Lundereid i Sannidal utenfor Kragerø. Året er 1919 og det er oppgangstider, velstand og overflod i Norge, heter det i presseskrivet fra TV2. Foto:

Artikkeltags