Forfatterforeningen setter pris på Merete

Merete Bratsberg Aaes arbeid for å styrke litteraturinteressen på Nordmøre er blitt lagt merke til av Den norske forfatterforening.

Merete Bratsberg Aaes arbeid for å styrke litteraturinteressen på Nordmøre er blitt lagt merke til av Den norske forfatterforening.

Merete Bratsberg Aae fra Averøy er en av tre nominerte til Norsk forfatterforenings formidlingspris.

DEL

- Dette er bare såååå utrolig gøy. Jeg er så glad at jeg bare går rundt meg selv, sier Aae, til daglig lærer ved Kristiansund videregående skole.

Forfatterforeningen ga fram til 2014 pris til beste bokhandel. Nå er konkurransen skjerpet og inkluderer også andre former for litteraturformidling. Begrunnelsen for at Merete Bratsberg Aae skal få prisen, er følgende:

«Merete Bratsberg Aae, lærer fra Averøy i Møre og Romsdal, har i mange år vært en viktig stemme for å fremme litteraturen på Nordmøre. Merete Bratsberg Aae har hatt flere arrangement i samarbeid med Bjørnsonfestivalen, og hvert år besøker Bjørnsonfestivalen Averøy og Merete Bratsberg Aae. Ildsjelen fra Averøy arrangerer lesesirkler for voksne, bokkafe for både godt etablerte og nye forfattere. Merete Bratsberg Aae har også engasjert seg ekstra i forhold til ungdom, som lærer og ved å holde skrivekurs for ungdom.».

Hedrer formidlerne

Målet med prisen er å hedre og løfte fram de gode formidlerene. Det er medlemmer i forfatterforeningen som kan  nominere kandidater, og de tre gjenstående har kommet gjennom et trangere nåløye. Randi Berge Wandrup, jobber på Kristiansand bibliotek og SILK - Skudeneshavn Internasjonale Litteratur- og kulturfestival er de to andre som har gått helt til finalen.

- Vi trenger gjentatt å vise fram og peke på hva litteraturen betyr for enkeltmennesker i deres liv og litteraturens betydning i samfunnet, og der er de gode formidlerne helt avgjørende, det er formidlerne som synliggjør bøkene våre og gjør at leserne får kjennskap til nye forfatterskap, sier leder i Forfatterforeningen, Heidi Marie Kriznik.

Hvem av de tre som får formidlingsprisen, blir offentliggjort senere i høst.

Artikkeltags