Tirsdagskameratene holder koken

I MIDTEN: Leif Olav Nekstad er en av flere gitarister i Tirsdagskameratene. Han trives best i midten av gruppa, og alltid med nystemt gitar.

I MIDTEN: Leif Olav Nekstad er en av flere gitarister i Tirsdagskameratene. Han trives best i midten av gruppa, og alltid med nystemt gitar.

Artikkelen er over 1 år gammel

Trønderrocken står sterkt hos Tirsdagskameratene.

DEL

Averøyas største band samles hver tirsdag på ungdomsskolen. Slik har det vært de siste 12 årene. Øvingsviljen og oppmøtefrekvensen er upåklagelig.

– Det å skulle melde avbud sitter langt inne hos denne gjengen, sier Jørund Enzenbach, rektor ved Averøy kulturskole.

Han er en av de to instruktørene ved kulturskolen som legger til rette for at den musikkglade gjengen har tekster og noter de kan kose seg med på øvingene. Og på konserter.

– Vi er med på konserter to ganger i året. Da er det fullt opplegg med lyd og lys, sier kulturskolerektoren, som samarbeider med botjenesten i Averøy kommune om tilbudet.

Har god hjelp

Han har god hjelp fra støttekontakter. Også tidligere kulturskolerektor Terje Sundet sitter i bandet. For å sikre kontinuiteten.

Tirsdagskameratene er en gjeng som liker rytmisk musikk. Innslaget av gitarer er stort. To slagverk gjør det ikke mindre heftig.

Og volumet er upåklagelig. Både på slagverket og andre instrumenter ...

Laila Sandø og Isabell Wik Bårdsen trives best med å synge. Laila trør takta ivrig, og har godt tak på både «E6», «4 pils å ein pizza» og «Forelska i lærer'n».

Isabell er en av gruppas ferskeste medlemmer. Hun kan faktisk vise til egen CD!

– Spilte inn «Lys og varme» og «Veit et sted» da jeg bodde på Valdres, sier Isabell, og viser fram coveret som hun har lagret på mobilen sin.

Gleder seg

Bakgrunn og ferdigheter er forskjellige hos medlemmene i Tirsdagskameratene. Men det er ikke det viktigste, for glede av musikk kan man ha uansett.

– På tampen av en lang arbeidsdag kan det være slitsomt å skulle ha øving. Men når man kommer til skolen og merker det musikalske humøret, hvor mye dette betyr for gruppa, blir man i godt humør, sier Jørund Enzenbach.

At musikken betyr mye for humøret, kan Isabell Wik Bårdsen skrive under på.

– Det er kjekt å lage musikk sammen med så mange andre. Jeg får oppleve så mye forskjellig når jeg er på øvinger her. Og jeg lærer mye.

Liker country

Isabell liker mange typer musikk. Gjerne country. Og Vassendgutane. Da gruppa var i Braatthallen i romjula, sto Isabell fremst blant publikum.

Så er kaffepausen over. Nystekte vafler er spist, siste ukes opplevelser er delt. Turen går tilbake til øvingsrommet, både for «nykommer» Isabell og de som har vært med siden starten. Der venter «Rosenborgsangen», «Engler i snøen» eller kanskje noe karibisk-inspirert.

For Tirsdagskameratene har et stort repertoar. Noe for enhver smak.

Artikkeltags