Bjørnsonfestivalen slapp deler av sitt program tirsdag denne uka, og da ble det kjent at designduoen Arne og Carlos kommer til Averøy 8. september. Arrangtemenet finner sted i Kårvåghallen.

Arne & Carlos er en designerduo som består av norske Arne Nerjordet og svenske Carlos Zachrison.

De bruker Arne & Carlos som firmanavn og forfatternavn, og som merkenavn for sine designprodukter, i hovedsak klær, leketøy og interiørgjenstander, ofte strikket.

Siden år 2000 har de bodd og arbeidet i den ombygde ekspedisjonsbygningen på den nedlagte jernbanestasjonen på Tonsåsen i Etnedal kommune i Valdres.

Fra 2002 til 2008 designet de stort sett klesplagg i ulike tekstiler, men fra 2008 har de konsentrert seg om strikk.

Etter at de publiserte boken «Julekuler» i 2010, har de arbeidet mye med utvikling av plagg og gjenstander for håndstrikk. De har en helt særegen stil, der de tar utgangspunkt i tradisjonelle mønster, gir dem et moderne uttrykk og setter dem inn i overraskende sammenhenger.

Arrangementet på Averøy er i samarbeid med lokale aktører med Merete Bratsberg Aae. Hun har flere ganger frontet teamet strikking og vært vertskap for litteraturarrangementer på Averøy.

Les her: – Strikkepodcast er tingen

Legger ut håndarbeidsprat

Nå skal Marie lese boka på nytt ...

Litteraturprisvinner til Averøy 

Møte med prisvinner

Geriljahekling og rundballpoesi

Bjørnsonfestivalen arrangeres i hovedsak i Molde, mellom 6. til 10. september.

«Norge i verden», «Familien og våre nærmeste» og «VALG: Retorikk» er de store overskriftene dette året. De tre temaene vil få et spesielt fokus gjennom flere arrangement. 

Festivalen vil til sammen inneholde ca. 80 ulike programposter i løpet av fem dager.

På programmet ellers står navn som Linda Boström Knausgård, Jenny Erpenbeck, Vigdis Hjorth, Terje Tvedt, Tore Renberg, Henrik Syse, Ali Smith, Lina Wolff, Agnar Lirhus, Per Pettersen, Monica Isakstuen, MODDI, Majorstuen, Linn Ullmann, Frida Ånnevik, Erik Poppe, Per Dybvig og Steve Sem-Sandberg.

Mer om programmet finner du her.