Einar Lunde besøker Halsa og Aure

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Einar Lunde er kjent for det norske folk etter 40 års virke i NRK. 31. mars er han i Halsa (Liatun og Rasteplassen), 1. april i Aure (biblioteket).

Einar Lunde er ikke bare kjent for sin presentasjon av nyheter i Dagsrevyen. Han har også vært Afrika-korrespondent for NRK. Han er den norske journalisten som var mest inne i Sør-Afrika under kampen mot apartheid, hvitt overherredømme.

Lunde kan fortelle om et ellevilt møte med Gro Harlem Brundtland, Zimbabwes diktator Robert Mugabe og en kliss naken norsk stortingspolitiker på et direktørkontor i Afrika.

Mye kan umiddelbart høres alvorlig ut, men forestillingen utvikler seg aldeles dramatisk og humoristisk.

«Fra første stund oppstår det hindre som synes komplett uoverkommelige. Midt oppi all galskapen berører forestillingen verdier som motivasjon, kreativitet, ha fokus, nettverksbygging, og aldri, aldri gi opp selv om livet står på spill», skriver arrangøren.

Lunde holder regelmessig forelesninger om sine opplevelser som tidsvitne under Apartheid. Nå er han på foredragsturné for Folkeakademiet.

Einar Lunde har skrevet to tidløse opplevelsesbøker «Paradisveien» og «Safari» som er kommet ut i til sammen 20 opplag. Etter forestillingen blir det mulig å kjøpe bøkene med rabatt og en hyggelig hilsen.

Artikkeltags