Stor interesse for 007: – Bond er som den kjente merkevaren Coca-Cola

James Bond-film blir spilt inn på Atlanterhavsveien denne uken.

James Bond-film blir spilt inn på Atlanterhavsveien denne uken. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Filminnspillingen på Atlanterhavsveien er så hemmelig at selv ikke Norges kanskje største James Bond-fan vet hva som skal foregå. Selv tror han at dette kan bringe enda flere storproduksjoner til Norge.

DEL

En scene fra den nye James Bond filmen «Bond 25» blir filmet på Nordmøre fra 5–7 juni, og innspillingen tar plass på Atlanterhavsveien.

«Bond 25» er den 25 filmen av den populære filmserien som alle kjenner med den ikoniske karakteren James Bond. Det er fire år siden den siste filmen «Spectre» kom ut, men fansen har store forventninger for den nye filmen. Daniel Craig spiller Bond for femte gang, og flere fans ble overrasket når de fikk vite at skurken skulle spilles av Oscarvinnende skuespilleren Rami Malek.

Atlanterhavsveien blir stengt i dagene filmingen pågår og sikkerheten er høy. Selv ikke «superfan» John Berge fra Kristiansund vet hva som skal foregå i havgapet.

– Ingen vits i å ta snikbilder eller fly med drone, for de er veldig flink til å holde folk unna, sier Berge, som selv ikke får muligheten til å reise ut og sniktitte på filmingen.

Det er perioder der du kan kjøre på veien, men det er ikke lov å stoppe å se på utsikten og veien blir stengt mesteparten av dagene. Det er også flyforbud mens filmingen foregår, inkludert bruk av drone. Flyet med utstyr til innspillingen landet mandag 3. juni.

Sikkerheten blir høy rundt filminnspillingen på Atlanterhavsveien.

Sikkerheten blir høy rundt filminnspillingen på Atlanterhavsveien.

Forventningene er store

Berge har vært James Bond-fan siden 1987 og han har sett alle filmene – til og med telefonnummeret hans slutter på 007. I 1999 startet han i JB forlag, der han lanserte et James Bond-magasin og nettsiden JAMESBOND.NO.

«Superfan» Berge er spent og gleder seg til den nye filmen. Han var overrasket når han fikk høre at en scene fra filmen skulle spilles inn på Atlanterhavsveien, men samtidig hadde han en anelse at den skulle bli filmet på Nordmøre.

– Bond er som den kjente merkevaren Coca-Cola – man automatisk ser det, man vet at det er høy kvalitet, ikke alle smakene er god, men folk drikker det uansett, sier Berge.

John Berge ønsker selvfølgelig at den neste James Bond-filmen legger deler av handlingen til Nordmøre. Selv peiler han seg inn mot en rolle i filmen, gjerne som skurk ...

John Berge ønsker selvfølgelig at den neste James Bond-filmen legger deler av handlingen til Nordmøre. Selv peiler han seg inn mot en rolle i filmen, gjerne som skurk ...

Det er ikke første gangen en stor actionfilm spilles inn i Norge. Den oppkommende Marvel-filmen «Black Widow» spilles inn på Sunnmøre, «Ex-Machina» ble spilt inn på Juvet hotell i Valldal og «Mission Impossible» ble filmet på Preikestolen i Rogaland.

– «Mission impossible» er kjent for sine ville stunt og effekter, «Bond 25» kommer ikke til å toppe «Mission Impossible», likevel er forventningene store, mener Berge

– At den nye James Bond filmen skal spilles inn på Nordmøre, og at Norge kanskje blir nevnt i filmen, er positiv for turistnæringen. Det får det populære turistmålet til å bli enda mer populært enn det allerede er. Møre og Romsdal er en attraktivt og en populær innspillingsplass for filmskapere, på grunn av den unike naturen som fanger utenlandsk publikums oppmerksomhet. Fjordene, havet, fjellene og dalene tar vi som en selvfølge, siden det er vår hverdag, mens for andre er dette er noe helt unikt og spennende. Filmen er bra reklame for Nordmøre og vi kan forvente flere store filmer som innspilles i Norge i framtiden, avslutter Berge.

Artikkelen er skrevet av Une Dalheim Hagen, som er på arbeidsuke hos Tidens Krav. Une går i 9.-klasse på Smøla ungdomsskole.

Artikkeltags