Kristiansundsjenta Ragnhild Jordahl, med artistnavnet Soda Fountain Rag, blir å høre under Indiefjord-festivalen i Bjørke i Hjørundfjorden i helga. Festivalen er sommerens mulighet til å høre Jordahl og hennes band i vår del av landet.

Festivalen så dagens lys i 2014, og var i utgangspunktet et engangsprosjekt fra lokale aktører som ønsket å samle venner fra inn- og utland.

Nå viser det seg at en festival for 60-tallspop fristet flere, så derfor er sunnmøringene i aksjon igjen. Band som First Aid Kit og Highasakite er kanskje de mest kjente norske bandene som dyrker stilen.

Ragnhild Jordahl spiller i samfunnshuset Haukely fredag kveld. Hun skal også i aksjon søndag. 33-åringen er ute med nytt materiale. Utgivelsen «Extra Life» spiller på at hun føler at hun har fått et ekstra liv. Etter en mental krasjlanding for noen år siden er hun tilbake på beina, og føler at livet smiler igjen.

– Du vet når du spiller Super Mario på Nintendo. Finner du en sopp, får du et ekstra liv. Jeg føler jeg har funnet en slik sopp i det virkelig liv. Nå gleder jeg med til å spille konserter, sier Jordahl.