Kool & the Gang til Jugendfest

Kool & The Gang har holdt det gående siden 1964. Til sommeren kommer de til Jugendfest i Ålesund.

Kool & The Gang har holdt det gående siden 1964. Til sommeren kommer de til Jugendfest i Ålesund.

Dobbelt artistslipp – Kool & The Gang og Stavangerkameratene er bekreftet til musikkfestivalen i Ålesund.

DEL

Tidligere er Khalid, Alan Walker, Sigrid, Åge & Sambandet, Benjamin Ingrosso, Kamelen og Isah bekreftet som festivalklare for Ålesund og Jugendfest - musikkfestivalen som foregår 21. august til 23. august. Nå plusses det på med Kool & The Gang og Stavangerkameratene.

Det ser ut til at programmet så langt appellerer til festivalpublikummet på Sunnmøre.

– Vi opplever rekordsalg til neste års festival. Aldri før har Jugendfest solgt så mange billetter på dette tidspunktet. Det er jo ekstra kjekt når vi har valgt å gjøre festivalen større enn noen gang i 2020, forteller arrangøren i en pressemelding tirsdag.

Kool & The Gang må kunne kalles levende legender. Gruppen ble dannet i Jersey City, New Jersey i 1964, og befinner seg sjangermessig i et landskap bestående av soul, rhythm and blues, funk, rock og disko.

Kanskje låter som «Celebration», «Get Down On It», «Ladies Night» og «Cherish» ringer noen bjeller? Flere av deres mer funky 70-tallslåter er også blitt samplet av en rekke hiphopstjerner.

Riksfenomen

Kjartan Salvesen, Tommy Fredvang, Glenn Lyse og Ole Alexander Mæland i Stavangerkameratene har hatt en eventyrlig suksess de siste årene.

Bandet Stavangerkameratene har for lengst hoppet ut av Rogaland og blitt et riksfenomen.

Bandet Stavangerkameratene har for lengst hoppet ut av Rogaland og blitt et riksfenomen.

«Bare så du vett det», «Forelska meg i deg igjen», «Pengane», «Det e’kje någe å tenka på», «Nye dag i mårå», «Har du lyst, har du lov» og «Ikkje gå fra meg nå» er et knippe av noen av deres mange populære låter.

Over 23 millioner streams på Spotify og 2,2 millioner views på YouTube er imponerende for en norskspråklig artist som for lengst har vokst ut av sitt hjemlige Rogaland og blitt et riksfenomen, melder arrangøren.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken